Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Panamera II bude také jako kupé a kombi

Michal Fokt
Diskuze (16)
Druhá generace Porsche Panamera bude existovat v "mnoha" karosářských verzích. Téměř jistě se počítá s kupé a kombi, naopak kabriolet nevypadá reálně.

Šéfa výzkumného a vývojového oddělení Porsche Wolfganga Hatze vyzpovídal britský časopis Auto Express a řeč byla o chystané druhé generaci luxusního liftbacku Panamera, jenž bude mít premiéru příští rok. Novinka se už pilně testuje a jak odhalil můj předešlý článek na toto téma, vzhled nového modelu by neměl být o nic méně kontroverzní. na rozdíl od současného stavu však zájemce o Panameru bude mít větší možnost volby.

Hatz prozradil, že Panamera "je připravena pro spoustu derivátů" a že současně "je šance na více odvozených modelů". Šéf R&D Porsche by osobně uvítal verzi Sport Turismo, tedy kombi, respektive shooting brake verzi s prostorem pro zavazadla navíc. Pokud jde o další dílky do skládačky budoucí modelové řady Panamera, Hatz připomíná, že vůz je vyvíjen na platformě, schopné nést různé karosářské verze včetně kupé a kabrioletu, přičemž co se otevřené verze týče, podle vývojového šéfa značky má Porsche spoustu dobrých kabrioletů jako 911 a Boxster a pokládá tedy řečnickou otázku, zda automobilka potřebuje další takový.

Tím se nám logicky objevuje jako další varianta Panamera Coupe, které by mohlo navázat na odkaz gétéčkového modelu 928. Čeho se naopak nemusíme být, je elektrická Panamera, zacílená na Teslu Model S. Zdá se tedy, že Panamera II vznikne ve třech karosářských verzí, když dosavadní liftback doplní luxusní kombi a kupé, které se snad lépe vyrovnají s kontroverzím vzhledem výchozího modelu.

Michal Fokt
Diskuze (16)
Avatar - wakantanka
27. 11. 2014 12:21
Re: treba uznať
Ešte by sa patrilo dodať, že aj načasovanie príchodu jednotlivých modelov nemohlo byť lepšie. V správny čas na správnom mieste. :yes:
Avatar - AUDIRS6
26. 11. 2014 22:45
Re: 968 GT??? nesmysl 928 je to správné Porsche
Nieco mi o tom hovor - na V8 atmosferach mam odjazdenych 3/4 mojich kilometrov ! A ze ich nebolo malo ;-)
To, co mi vidis na avatare, uz nieje - "dostala nohy" ;-\
aktualne Cayane S ( V8 4,8 ) - a aj podla testov aj podla priameho porovnania s Q7 4,2 FSi co som mal moznost osobne, je to lepsie vo vsetkom - odozva na plyn, vykon, podanie vykonu, zvuk, spotreba !!!
Aktualne Porschacke V8 turba som v ruke nemal, ale pocul som tiez len chvalu, az na tu spotrebu >:-[]
Ani moja dalsia volba to nebude (na moj sen treba este strasne vela bubakov), ale znamy cakaaaaa....ze ci ist do Cayenu Turbo, ci este pockat este chvilu, chce proste velke Porsche - kludne by aj Panameru, len prave nevie, ze ako s tym motorom. Tohoto Cayena S mam od neho, daval mi ho takmer so slzami v ociach :-) On presedlal na A8 4,2 TDi, lebo chcel aj vykon ale aj lepsiu spotrebu ...
No a teraz sa zlosti, ze si na pumpe pripada ako traktorista, chce ist nazad do benzinu v Porsche >:D
Avatar - Martin911Turbo
26. 11. 2014 20:26
Re: 968 GT??? nesmysl 928 je to správné Porsche
To bohužel nemám ;-\
U mě je atmosféra na 1.místě, né že by TFSI o mega objemu bylo špatné, ale atmosféra je atmosféra, bohužel ji pomale a jistě zvoní umíráček... :-(
26. 11. 2014 18:46
jo panamera pane to je hnus
,ale když ji vidím projet kolem tak ten lístek na metro nějak nervozně žmoulám v ruce >:-[]
Avatar - AUDIRS6
26. 11. 2014 18:40
Re: 968 GT??? nesmysl 928 je to správné Porsche
joo, noo...detske chyby...
Nemas nejake zakulisne info o "zbrusu novom" motore Porsche V8 ?
Sice som Audi-fan, ale v atmosferach bola Porschacka V8 lepsia nez nasa 4,2.
Aktualne sa mi zda byt nase dielo 4.0 TFSi sehr gut ;-) , ale novy Porsche motor ma zaujima.