Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Je to oficiální: Porsche Panamera není hezké

Michal Fokt
Diskuze (28)
Šéf Porsche poprvé připustil, že Porsche Panamera nesplňuje některé představy značky a to zejména kvůli designu, jenž se musí v příští generaci změnit.

Když přijde řeč na vůz Porsche Panamera, od většího, než malého množství lidí se dozvíte, že aplikace tvarů 911 na fastback luxusní třídy se moc nepovedla. Do jaké míry to jsou jen hospodské řeči, těžko soudit, vůz si pořídilo už více než 100 tisíc zákazníků, což u Porsche (alespoň oficiálně) považují za velký úspěch. Každopádně to, že má Panamera jisté problémy se vzhledem, nyní oficiálně připustil sám CEO Porsche Matthias Müller.

Ten na toto téma australskému webu Motoring velmi diplomaticky sdělil, že se u Panamery "vyskytly určité drobné chyby a příště ji uděláme lépe. Například design by mohl být lepší". Podotkl dále, že řeč není jen o vzhledu exteriéru, ale i interiéru.

Přidává se i šéfdesignér Porsche Michael Mauer, jenž připouští, že "jsou stále lidé, kterým se nelíbí" a prozradil, že druhá generace Panamery bude po stránce vzhledu pozměněna, konkrétně zmínil dramatičtější linii střechy, která bude "rychlejší", tedy více ve stylu kupé.

Korunu tomu ovšem nasadil dovětkem, že si osobně sice myslí, že Panamera II vypadá lépe než současný model a že by si asi měl hledat jinou práci, pokud by si myslel opak, nicméně připustil, že se se možná (zase?) nebude hodně lidem líbit. To je však pro něj jako šéfdesignéra v pořádku, protože prý dává přednost autům, která polarizují názory, než těm, která jsou pro všechny přijatelná.

Nová generace, chystaná na rok 2016, dá prý jasně najevo, že jde o Panameru, současně však bude jasně rozpoznatelné, že se jedná o novu generaci. A podle Mauera bude "beautiful". Tak snad má pravdu, špionážní snímky, které se už občas objevují, vypadají zatím ...zvláštně.

Michal Fokt
Diskuze (28)
Avatar - Barrichello
14. 10. 2014 13:45
Re: To na to přišli brzo
V USA domácí model ykor v téhle tříde moc často autem roku nebyly, zkus zapátrat.
Avatar - Barrichello
14. 10. 2014 13:44
Re: To na to přišli brzo
Jo, elegantní je, dokonce je i hezká. V takovém roce 1984 by to byl kanditát na super design, bohužel pro Fiat kalendář ukazoval o 10 let víc a svět byl trochu jinde (akorát jim to asi uniklo) >:D
14. 10. 2014 11:15
Re: Porsche design
U Audi dříve říkali, že by museli prodat ročně alespoň deset tisíc kusů, aby se jim A8 Avant vyplatila. A nemysleli si, že by toho dosáhli, proto není.
Avatar - AUDIRS6
14. 10. 2014 10:18
Re: Porsche design
hmm, ok. Tak potom by som ale bol rad za "nase prvenstvo" - A8 avant >:-[] - sice by to mozno osme zobralo cast jej exkluzivity, na druhu stranu by jej to ale isto iste zvysilo predaje ;-) No a potom nech prijde konkurencia - kludne aj z vlastneho "tabora" ;-)
A8 - by hrala na tu "opulentnejsiu" notu, Panamera na tu sportovejsiu.
Audi bude mat coskoro novy vrchol v podobe A9, takze o pol cisla nizsie mat Avant uz neznie ako uplny nezmysel... ;-)
14. 10. 2014 09:55
Re: Porsche design
Panamera byla vždy prezentovaná jako F segment, tedy XJ/ Quattroporte/ A8/ S/ 7er. Tomu odpovídá, že mělo místo vzadu vysokou prioritu, i výbava. Ale jízdními vlastnostmi to není typická limuzína a porovnává se s ledasčím.