Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche: průhledný cayenne

Libor Zezulka
Diskuze (59)
Pokud byste se rádi podívali, jak vypadá jedno z nejluxusnějších SUV Porsche Cayenne pod povrchem, budete mít možnost ve Frankfurtu. A nebo v tomto článku.

Pojízdná laboratoř, tak nazývá Porsche průhledný model Cayenne, který přiveze společně s novým caymanem na frankfurtský autosalon. Slovo průhledný v tomto případě znamená, že jsou odhaleny veškeré důležité elektronické systémy a senzory tak, aby s nimi bylo možné pracovat a upravovat hodnoty podle aktuálního chování v provozu. To znamená, že inženýři Porsche nemusí čekat na první funkční prototyp, ale mohou vyrazit do ulic přímo s průhledným modelem a sledovat činnost všech systémů.

Po vyhodnocení získaných údajů mohou okamžitě změnit nastavení a vydat se na testovací jízdy znovu. A tak pořád dokola. Konkrétně u průhledného cayennu Porsche tvrdí, že díky obnažení systémů, senzorů atd. dokáže ve voze testovat i funkce, které zatím nejsou v sériovém modelu dostupné. Používání pojízdné laboratoře navíc urychluje celý proces testování, neboť test elektronických systémů může začít o rok dříve. Pokud vás zajímá, co ukrývá cayenne pod povrchem, podívejte se na přiložené fotografie a těšte se na fotografie z Frankfurtu.

Po návratu z frankfurtského autosalonu zveřejníme rozsáhlou přílohu čítající okolo 1500 fotografií, zajímavá videa, čtivý popis novinek či plakáty. Na výstavišti pro vás vyfotografujeme také krásné modelky a možná se dočkáte i nějakého překvapení. Nezapomeňte proto sledovat Auto.cz.

Libor Zezulka
Diskuze (59)
3. 9. 2005 14:27
Re: MIRROR IMAGE
To nastane. U BMW jsem víc a víc rozpačitý. Minulý týden jsem byl studovat podrobně trojku... a jsem ještě rozpačitější. Stála vedle jednička, a tu beru všema deseti. :yes:
3. 9. 2005 12:29
Re: MIRROR IMAGE
Možná bych preferoval u Laguny víc sedan... ale třeba u 407 jednoznačnou potenci proti sedanu má combi, to je klenot šarmu.
3. 9. 2005 11:34
Re: MIRROR IMAGE
:-) Jasně. Něco ti napíšu. Nijak moc mě nebrala dodnes Laguna. Pod vlivem psaní tady se trochu víc soustřeďuju na tvary, co kolem sebe vidím (na silnici ;-) ) a nakonec jsem se zadíval na antracitovou Lagunu tak nějak hlouběji a uvědomil si, že je to tolik nadčasové auto, tolik povedené, s takouvou porcí skryté krásy... že je vlastně stále nedoceněné... No, tahle SUV... problém je, že jak jich bude čím dál víc, budou vedle nich klasické sedany vypadat fakt jak stavebnice Lego. navíc se celé pojetí života v moderní společnosti žene k volnosti, nevázanosti, k útěku od tradic... a to těm SUV jednoznačně nahrává. Takže má prognoza je, že je potřeba koupit takovéto auto. A ten Porsche to dokázal střihnout dokonale. Vedle toho je tu Land Rover, který svým postavením nádherně vyjadřuje ještě něco navíc... tu stopu aristokracie v sobě a v tom je dokonalý.
2. 9. 2005 19:38
MIRROR IMAGE
Cayenne ti nastavil zrcadlo. Jo, koukej se do něho ve své fabiomeganofokusní pýše... spatříš než trapáčka. Hochu, nemáš šanci na silnici uhranout. Jestli ještě jezdíš limuzínou, tak jsi musel spadnout rovnou z měsíce. Dělej tedy alespoň, že ti jí někdo půjčil... Cesta je jenom tímhle směrem. Teď teprve jezdí na silnici konečně auto. Jo, to auto se jmenuje CAYENNE. Tak až pojede kolem, zastav tu svou herku a vystup. Pak padni do prachu a modli se, abys měl někdy možnost se s ním alespoň projet. Protože není nic horšího než se metr od ráje propadnout do pekla... Zapomeň na combi, zapomeň na hatchback, liftback a cabrio... existuje jenom jedna cesta... CAYENNE.