Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche založí novou společnost Porsche Digital GmbH

Michal Fokt
Diskuze (0)
Vedení automobilky Porsche schválilo vznik nové firmy Porsche Digital, zaměřené mimo jiné na technické inovace, oblast konektivity a autonomních vozidel.

Ještě před pár lety nebyla auta ničím jiným, než dopravními prostředky, popřípadě zdrojem zábavy pro ne až tak širokou komunitu lidí, v budoucnu však čeká automobily výrazné změny. Stanou se komunikačním prostředkem, převezmou více či méně zodpovědnost za jejich životy a zdraví a budou se snažit cestování všemožně zpříjemnit. To představuje pro automobilky obrovskou výzvu. Porsche kvůli tomu dokonce založí specializovanou divizi.

Pod jménem Porsche Digital GmbH bude založena společnost, jejímž cílem bude "rozvíjet značku Porsche jako hlavního poskytovatele řešení digitální mobility v prémiovém automobilovém segmentu". Firma bude mít ústředí v Ludwigsburgu a povede ji Thilo Koslowski, jenž předtím pracoval pro Gartner a je považován za experta v autoprůmyslu, oblasti internetu a související technice.

Porsche Digital bude mít kanceláře také v Silicon Valley, Berlíně a také kdesi v Číně. Porsche si od samostatné divize slibuje rychlejší pokroky v oblasti konektivity, přístupu k internetu a jeho využívání a také autonomních systémů s cílem vytvořit "digitální ekosystém". Porsche Digital bude spolupracovat s řadou renomovaných firem v daných oborech tak, aby zákazníci dostali kombinaci "tradičního ducha Porsche se silou nových technologií".

Michal Fokt
Diskuze (0)