Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prahou projíždělo na 150 vozů Corvette (video)

David Bureš
Diskuze (1)
Nejvzdálenější účastníci letošního pražského srazu Corvett pocházeli ze Švédska.

Během uplynulého víkendu se v Praze konal již 12. ročník mezinárodního srazu vozů Corvette. Hlavní den srazu se konal v sobotu, kdy proběhla výstava všech zúčastněných aut na výstavišti v Holešovicích a spanilá jízda Prahou.

Do Prahy se sjelo více než 150 Corvett, převážná většina z nich byla registrována v Evropě. Nejvzdálenějšími účastníky byli členové švédského klubu Corvette.

Diváci i účastníci srazu si mohli prohlédnout všechny generace tohoto legendárního amerického automobilu, včetně těch nejstarších C1 a C2. Nechyběly ani závodní verze nebo Corvetty upravené tuningovými firmami. Například automobil z dílny německé společnosti GeigerCars se chlubí výkonem 515 kW (700 k).

Vrcholem srazu pak byla sobotní spanilá jízda Prahou, na které byly Corvetty doprovázeny členy klubu motocyklů Harley Davidson. Hlavním městem tak projížděly americké dvoustopé i jednostopé ikony.

Trasa spanilé jízdy vedla přes ulici Argentinskou, kolem hlavního nádraží na Václavské náměstí. Odtud Corvetty pokračovaly přes Nuselský most do Podolí, kolem Národního divadla směrem na Strahov až do cíle, na nádvoří Pražského hradu.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - mustafa
23. 7. 2012 13:59
SPZky
Majitelé Corvett maj asi největší štěstí na trpišovský SPZky :-)