Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Premiéra vylepšeného Volkswagenu Touareg je na spadnutí. Naposledy nás láká na svůj design

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)

Modernizace velkého koncernového SUV se představí už zítra. Těšme se na hru světel a vychytávku pro náklad na střeše.

Třetí generace Touaregu je na trhu již od roku 2018, je tedy nejvyšší čas na její aktualizaci. Ta se má podle Volkswagenu dotknout techniky i designu. Těsně před slavnostním odhalením nás tak výrobce láká na jeho novou podobu krátkým videem. 

IQ.Light HD Matrix

Na něm si u téměř odhaleného auta můžeme všimnout jinak tvarovaného předního nárazníku s výraznějším sacím otvorem ve spodní části, upravené čelní masky a diodového pásu, který pojí nové světlomety IQ.Light HD Matrix. Ty se mají stát jedním z hlavních lákadel vylepšeného provedení, podle VW každý z nich obsahuje 19.200 mikro LED, které do jízdního pruhu „promítnou interaktivní koberec světla.“

Touareg R eHybrid

Změny se lehce dotknou i zadních partií, kde poprvé najdeme podsvícené logo značky. Z hlediska pohonu nečekáme výrazné novinky oproti stávající nabídce motorů kromě povinných drobných optimalizací po stránce efektivity.

K dispozici bude nadále plug-in hybridní provedení Touareg R eHybrid, potvrdil Volkswagen. Odpružení ve formě klasických pružin i vzduchových měchů má nové nastavené – oba typy hodlají nabídnout lepší výkony po stránce komfortu i jízdních vlastností.

Modernizovaný interiér

Dramatické změny nás zřejmě nečekají v interiéru, možná s výjimkou měkčích materiálů na loketní opěrce a středovém tunelu, což byla častá výtka zákazníků u předfaceliftové verze.

Elektronická výbava zahrnuje bezdrátové připojení Android Auto a Apple CarPlay, výrobce také zapracoval na hlasovém ovládání. Zajímavou vychytávkou má být senzor zatížení střechy, který dle hmotnosti nákladu přizpůsobuje nastavení stabilizačního systému.

Video se připravuje ...

Autor: Richard Herbich

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)

Doporučujeme