Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští Nissan Micra bude mít zajímavější design

David Bureš
Diskuze (7)
Současný Nissan Micra šel cestou konzervativních tvarů, to se však u budoucí generace změní.

Evropští zákazníci si současnou generaci Nissanu Micra příliš neoblíbili. Je to patrně jejím konzervativním designem, a tak se příští Micra bude pyšnit zajímavějšími tvary.

O plánech týkajících se budoucí generace japonského minivozu hovořil s britským magazínem Autocar šéfdesignér Nissanu Shiro Nakamura.

Ten uvedl, že v křivkách budoucí generace Micry se má zrcadlit vzrušení, podstata a obratnost. Tyto vlastnosti budou kombinovány s nadprůměrnou prostorností. O tomto úkolu Nakamura říká, že bude náročný.

Micra se patrně inspiruje nadmíru úspěšnými modely Juke a Qashqai, které se na starém kontinentu chlubí vysokými prodeji. Šéfdesignér Nissanu věří, že právě tyto vozy ukazují cestu vpřed. O těchto modelech Nakamura tvrdí, že jsou sportovní a mají pěkný postoj.

Design budoucích modelů má být více konzistentní než dnes. To u pestré palety modelů Nissanu, která čítá minivůz Micra i velký pickup Titan, bude pro designéry dle Nakamury výzvou.

Aktuální, čtvrtá generace Nissanu Micra byla oficiálně představena na jaře 2010. Automobil si zachoval boubelaté tvary předchozí generace, které jsou však mnohem konzervativnější. Je to i tím, že se čtvrté vydání Micry stalo globálním modelem, který musí zaujmout co nejvíce zákazníků po celém světě.

David Bureš
Diskuze (7)
28. 7. 2012 01:12
Předchozí generace Micry
byla naprosto skvělá. Design špičkový zvenku i zevnitř, prostě paráda. To auto je nezaměnitelné a přitom promyšlené a při pohledu zepředu jakoby "veselé". Nesnaží se imitovat supersport ani nějaké mnohem větší auto.
Současná generace byla studená sprcha. Šedivý design bez nápadu, zakulacená divná hrouda. Snad se v příští generaci trochu polepší.
24. 7. 2012 21:20
Re: no jo
ale to uz bol aspon crazy dizajn ala Juke. Sucasny dizajn by som nenazyval konzervativny, ale vylozene japonsky no a co sa tyka globalneho dizajnu, ten sme kritizovali uz u Focusu, pretoze nic take neexistuje, iba sa vyrobi auto, ktore sa nepaci nikomu, alebo sa paci iba jednemu trhu a na ostatnych je to prepadak. To je pripad Micry - uspech v Jap a Focusu, uspech v USA.
Avatar - wladyk
24. 7. 2012 11:56
Re: no jo
Hlavně ať to nevypadá jako ta hrůza třetí generace. Světla se táhla až pod okno a ještě na nich ta "bradavice". :no:
Avatar - 3_diamanty
24. 7. 2012 11:20
Re: tazko povedat ci je problem len v dizajne
presne tak, dokonca rozmyslam ci som sa nesekol, cim viac tie foto porovnavam tym mam vacsi pocit ze micra je za konkurenciu viac ako len jednu generaciu pozadu...

micra ma sklamala nie motoricky a vonkajsim vzhladom ktory je relativne este ok, mna micra sklamala tym strasnym interierom ktory je skutocne uplne mimo dnesnej doby....a si predstav ze ako bude este vyzerat bez navigacie....hroza pomysliet

pritom stara micra mala paradny interier este aj na dnesnu dobu:
[odkaz]

akoby sa novou microu vratil nissan dizajnovo v interieri este pred staru micru....sila toto

odhlucnenie paradneho motora tiez ziadna slava:
[odkaz]
Avatar - twistedTSD
24. 7. 2012 10:25
Re: tazko povedat ci je problem len v dizajne
Pravda, ten interiér působí prehistoricky.