Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští Nissan Qashqai bude jen pětimístný, zatímco X-Trail nabídne sedm míst

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Premiéra druhé generace Nissanu Qashqai se blíží a k budoucnosti tohoto úspěšného crossoveru se se objevují stále nové informace. Podle těch nejnovějších se svého nástupce nedočká Qashqai+2.

Nissan Qashqai je na trhu od začátku roku 2007 a jeho prodloužené provedení Qashqai+2 vstoupilo na trh na podzim roku 2008. Čas pro generační výměnu se tedy blíží. Podle dosavadních informací má být nástupce inovativní jak po stránce vzhledu, tak techniky.

Design novinky má vycházet z loňského konceptu Hi-Cross a pod karoserií, jejíž rozměry se nemají příliš lišit od současné generace se má ukrývat nová modulární platforma. K pohonu poslouží moderní přeplňované motory.

Pětimístný Qashqai se má dočkat nástupce, jehož cílem má být navázání na prodejní úspěchy první generace. Zcela opačná situace bude podle britského AutoExpressu a jeho informaci získaných od šéfa globálního plánování automobilky Nissan Andyho Palmera u sedmimístného modelu Qashqai+2.

Prodloužené provedení crossoveru se tedy druhé generace nedočká. Důvodem pro toto rozhodnutí má být omezený prostor ve třetí řadě sedadel, který je vhodný spíše jen pro děti a také velký cenový odstup od pětimístné varianty.

Zcela bez náhrady Qashqai+2 ovšem nebude, protože jeho místo v nabídce Nissanu má zaujmout nový X-Trail. Ten má disponovat sedmimístným interiérem, v němž bude dostatek prostoru i pro sedm dospělých cestujících. Premiéra nového X-Trailu se má odehrát na letošním IAA ve Frankfurtu nad Mohanem.

Nissan Qashqai druhé generace má vstoupit na evropský trh v příštím roce a jeho výroba bude probíhat v Sunderlandu ve Velké Británii. Přípravy na její náběh se mají rozběhnout již letos v prosinci.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Avatar - Jaros71
4. 5. 2013 17:19
Re: Dobrej "kvašák"
Moc lidí to nechce..kam tolik lidí povezeš??
Možná na fotbal.. ;-)
A 5 dětí má málokdo..možná cikáni?
Avatar - Jaros71
4. 5. 2013 17:18
Re: +2
právě že ten současný byl pro dost lidí malý..proto ten +2!!! :-!
Avatar - pelikoš
3. 5. 2013 19:16
Re: Dobrej "kvašák"
tož uvidíme >:D
Avatar - donPedro
3. 5. 2013 17:07
Dobrej "kvašák"
Tož Quahqai stávají je dobrý, byl snad první svého druhu a ukázal ostatním cestu. Uvidímě co generace II., sám su zvědavý. Jen furt nevím proč se automobilky tak tlačí do těch sedmimístných konfigurací. Že by po tom byla až taková poptávka?
Avatar - pelikoš
3. 5. 2013 17:05
Re: super
fakt je ten, že facelift pomohl qashqai jak jinému autu ne.proto se tak prodává. ale jak jsem uvedl jinde, jistě si nevyžene nissan z hnízda slepici snášející vejce