Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Project Kahn vylepšuje Range Rovery již 20 let. Tímto oslavil dlouholetou spolupráci

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Úpravce Project Kahn si připomíná 20 let spolupráce se značkou Range Rover tímto zajímavým projektem.

Společnost Projekt Kahn slaví 20 let od práce na prvním Range Roveru, který ji proslavil. A jak jinak výročí oslavit, než novým zakázkovým projektem, který dostal název Fintail a spadá pod nové oddělení firmy Racing Green. 

„Jak se Kahn vyvíjel, zaměřovali jsme se na projekty jako Vengeance nebo The Flying Huntsman, což nás vedlo k pětileté pauze od projektů Range Rover,” řekl Afzal Kahn, zakladatel společnosti. „S příchodem nejnovějšího Range Roveru přichází skvělá příležitost vrátit se ke kořenům společnosti a přitom se pevně zaměřit na budoucnost automobilové módy,” dodal Kahn.

Vůz čerpá inspiraci z minulých úprav ve spojení Project Kahn a Range Rover. Na první pohled zaujmou designově odvážné třípaprskové disky kol o průměru 24 palců. Pokud si odmyslíme jejich velikost, inspirací jim mají být kola z Range Roveru, ve kterém se vozila v roce 1995 princezna Diana, která byla mimo jiné milovnicí automobilů. 

Projekt Fintail dodává Range Roveru také nový přední nárazník, prahy a difuzor. Kahn zmiňuje, že tyto prvky mají vliv na aerodynamiku. Byly inspirovány stabilizačními ploutvemi moderních stíhacích letounů a aerodynamickými prvky závodních aut z 80. letech. I interiér je exkluzivní. Černá kožená sedadla mají kosočtvercový vzor různých velikostí.

Video se připravuje ...

Podrobnosti o ceně balíčku a jeho dostupnosti pro nový Range Rover nebyly prozrazeny, ale již nyní se majitelé tohoto modelu mohou prostřednictvím webu zařadit na čekačku. Z prohlášení Project Kahn vyplývá, že oddělení Racing Green nebude jen zdaleka o tomto modelu a můžeme se těšit na více projektů v kombinaci s luxusním britským SUV.

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Doporučujeme

17. 7. 2023 22:02
Etalon
nevkusu Mansory prave stratil dlhodobo budovane prvenstvo.