Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Divize SVO připravila speciální Range Rover. Stojí dvojnásobek a je vyprodaný

Filip Melich
Diskuze (0)

Range Rover chce vsadit na ještě luxusnější vozy přizpůsobené požadavkům každého zákazníka. Ukázkou, na co se v budoucnu můžeme těšit, je vyprodaná SV Lansdowne Edition.

Land Rover se snaží pracovat na zlepšení své finanční situace, k čemuž si chce dopomoci větším zaměřením na individuálně a speciálně upravené vozy. Postarat se o ně má již existující divize SVO (Special Vehicle Operations), která chce více zatopit úspěšné konkurenci v podobě Mullineru automobilky Bentley a Bespoke značky Rolls-Royce.

Prvním počinem v rámci těchto snah je Range Rover SV Lansdowne Edition, která byla představena při příležitosti otevření modernizovaného showroomu v londýnské luxusní čtvrti Mayfair. Upravený Range Rover se vyznačuje šedým lakem karoserie Lansdowne Grey Gloss a střechou v tmavě šedém odstínu Corris Grey Roof.

Video se připravuje ...

Detaily exteriéru jsou provedeny v odstínech SV Anthracite a Graphite Atlas, zatímco označení modelu je vyskládáno z písmenek z tmavého chromu, která vyrobila nejstarší britská klenotnická rodina Fattorini. Range Rover SV Lansdowne Edition zároveň dostal tmavé 23palcové kované disky kol.

Čtyřmístný interiér vozu je bohatě čalouněn anilinovou kůží v barvě palisandru a ebenu. Luxusní pocit navodí také tmavé mohérové koberce s koženým lemováním. Dalšími odlišnostmi od Range Roverů pro masy jsou například saténově černé ovládací prvky nebo detaily vyvedené v černém anodizovaném kovu. Aby majitel nezapomněl, do jakého vozu nastupuje, nášlapné prahy jsou ozdobeny podsvícenými lištami s nápisem SV Bespoke – Lansdowne Edition 1 of 1.

A kolik, že těchto speciálních Range Roverů vznikne? Pouhých 16 kusů, přičemž každý z nich stojí 250.000 liber, tedy v přepočtu téměř 6,7 milionů korun. Standardní Range Rover přitom na našem trhu začíná na ceně lehce překračující 3,3 miliony korun. Navzdory této cenovce je všech šestnáct kousků vyprodaných.

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme