Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První Ford Bronco 6x6 na světě si vzali do parády úpravci z Apocalypse Manufacturing

Diskuze (1)

Apocalypse Manufacturing je známá firma z Floridy, která se zabývá předěláváním modelů SUV na šestikolová monstra, ve většině případů s pohonem všech šesti kol. Premiéru si u nich nyní odbyla nová generace Fordu Bronco.

Apocalypse se soustředí zejména na modely Jeep Gladiator a Dodge RAM. Občas ale udělají úpravci z Floridy výjimku a vezmou si do parády také jiný vůz. Nejnovější kousek se jmenuje Dark Horse a vychází z Fordu Bronco.

Tento model se tak díky Apocalypse stává prvním 6x6 Fordem Bronco na světě. Dark Horse má šestiválcový motor o objemu 2,7 litru, který ale produkuje více koní, než sériová varianta, konkrétně rovných 400 (proti sérii o necelou stovku koníků navíc). Navýšení výkonu dosáhli úpravci pomocí nové řídící jednotky, vstřikování a vylepšených výfuků. 

Video se připravuje ...

Díky konfiguraci 6x6 narostlo Bronco na délku z původních 4,8 na 5,7 m. Bronco také přišlo o otevřenou střechu a dostalo prodlouženou střechu ze sklolaminátu s uzpůsobením na variantu pick-up. Pneumatický podvozek od Apocalypse pomáhá Broncu hrát si se světlou výškou v rozmezí deseti centimetrů, dvacetipalcová kola jsou osazena speciální 37” pneumatikami Patagonia. 

Tmavě hnědý interiér v kůži v námořním stylu King Ranch s několika černými doplňky působí velmi elegantně. U Apocalypse se také postarali o to, aby byl interiér co nejodolnější vůči povětrnostním vlivům. 

Joseph Ghattas z Apocalypse Manufacturing je z čerstvého výtvoru Dark Horse nadšený. “Dark Horse vypadá lépe, než jsme si kdy mohli vysnít. Naše úpravy mu dodávají vlastní styl a zároveň si zachovává obrovskou část identity ze sériového Ford Bronco.” Ghattas má také pro potenciální zájemce skvělou zprávu. “V budoucích verzích tohoto modelu by zákazníci mohli očekávat modernizaci přeplňovaného motoru pětilitrového V8 Coyote s výkonem vyšším než 700 koňských sil, což by model Dark Horse postavilo na vrchol nabídky.”

Oficiální cenu první Ford Bronco 6x6, nebo-li Dark Horse, nemá. Bude totiž dražen přes známou aukční síň Barret-Jackson devátého dubna v domovině úpravce Apocalypse Manufacturing na Floridě v USA.

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (1)

Doporučujeme

17. 3. 2022 22:17
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste> http://www.fordauto.sk/