Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Warlord je další bestiální šestikolový pick-up. Jako základ posloužil RAM TRX

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Americká společnost Apocalypse Manufacturing si evidentně myslí, že svět potřebuje víc velkých šestikolových pick-upů s masivním výkonem.

Do nabídky proto vedle modelů Hellfire, Doomsday a Sinister 6, což jsou výrazně upravené varianty Jeepu Gladiator, zařazuje novinku jménem Warlord. Ta technicky vychází z pick-upu RAM 1500 TRX.

A to znamená, že o pohon se stará kompresorem přeplňovaný zážehový osmiválec Hellcat o objemu 6,2 litru. Protože úpravce podle všeho nechal pohonné ústrojí beze změn, motor dává výkon 523 kW a 880 N.m točivého momentu. V8 je spřažena s osmistupňovou automatickou převodovkou.

Kvůli montáži třetí nápravy mimochodem musel být prodloužen rám. Díky tomu se zvětšila i nákladní korba.

Úpravce dále dodal 18palcová kola obutá do 37palcových pneumatik vhodných do terénu. Na korbě se pro jistotu nachází ještě plnohodnotné rezervní kolo. 

Pokud se však zákazníkovi bude zdát 37palcové obutí nedostatečné, za příplatek dostane 40palcové gumy. K mání jsou také příplatkové prvky jako noční vidění nebo rampa s LED osvětlením.

Zveřejněné fotografie dále napovídají, že Warlord z RAM 1500 TRX přebírá beze změn interiér.

A cena? Asi tušíte, že tahle šestikolová bestie nemůže stát zrovna malé peníze. Výrobce základní cenu nastavil na 250 tisíc dolarů, což je v přepočtu asi 5,45 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme