Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První fotografie Smartu Forfour: teď už pro čtyři!

Ondřej Láník
Diskuze (10)
Automobilka Smart zveřejnila první informace a fotografie nového člena zatím stále malé automobilové rodiny. Počet cestujících dal novému automobilu vtipné jméno: Forfour - v překlad „pro čtyři“.

Smart, jedna z nejmladších značek na automobilovém trhu a součást koncernu DaimlerChrysler, zveřejnila první informace a fotografie nového člena zatím stále malé automobilové rodiny. Počet cestujících dal novému automobilu vtipné jméno: Forfour - v překladu „pro čtyři“.

Automobil, který příjde do prodeje na jaře 2004, bude konkurovat např. německým Fordům Fiestám a Volkswagenům Polo, ale i naší Fabii. Výrobce dokonce již oznámil základní cenu 10.500,- Euro, což je na první pohled cena lákavá a konkurenceschopná. Otevřenou otázkou zůstávají dosahované jízdní výkony a výbava automobilu.

Forfour je blízký studii Tridion, kterou Smart představil v roce 1999 na autosalonu Frankfurtu. Pro Smart typické dvoubarevné provedení karosérie je zachováno i u nového čtyřmístného kompaktu. Pod kapotou pětidveřové karosérie o délce 3,75 m, bude možno nalézt některý ze tří benzínových a dvou vznětových motorů. Nový Smart sdílí komponenty s novým Mitsubishi Colt a obě vozidla budou také vyráběna na společné výrobní lince v nizozemském Bornu!

Forfour bude mít světovou premiéru na podzimním frankfurtském autosalónu, kde budou zveřejněny další podrobnosti o technice a cenách tohoto zajímavého automobilu.

Ondřej Láník
Diskuze (10)