Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První off-road skútr na světě představila Honda (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Honda reaguje na neoficiální informace o své novince v podobě velkého skútrů schopného jízdy mimo zpevněné vozovky a oficiálně uvádí, že jej jako model X-ADV zařadí do své nabídky.

Společnost Honda Motor Europe v oficiálním prohlášení uvádí, že pro sezónu 2017 s potěšením potvrzuje výrobu nového typu motocyklu. Tento stroj s označením X-ADV přímo vychází z konceptu City Adventure, jehož premiéra se odehrála na veletrhu EICMA v Miláně v loňském roce.

Sériový model, který s sobě má spojovat dobrodružného ducha s praktičností a komfortem pro každodenní jízdy ve městě i víkendové výlety za něj, se veřejnosti představí na letošním ročníku výstavy EICMA v Miláně.

Mezi hlavní přednosti tohoto stroje má patřit vzpřímená pozice jezdce, která má zaručovat dobrý výhled, či vysoký zdvih odpružení, jenž se má vypořádat i s nejnáročnějšími typy cest.

Mezi praktické prvky ve výbavě X-ADV má patřit čelní štítek stavitelný do pěti poloh či úložný prostor pro off-roadovou přilbu.

V souladu se svým inovativním konceptem dorazí X-ADV s dvouspojkovou převodovkou Honda Dual Clutch Transmission ve standardní výbavě. Zde oficiální informace od společnosti Honda Motor Europe končí a navazují na ně neoficiální zprávy o použité pohonné jednotce, jíž má být řadový kapalinou chlazený dvouválec o objemu 745 cm3 s výkonem 40,3 kW z adventure motocyklu NC750X.

Honda model X-ADV veřejnosti poprvé představí na výstavě EICMA v Miláně od 8. do 13. listopadu 2016. V té době budou rovněž zveřejněny úplné technické specifikace.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - LEGOPARK
19. 9. 2016 09:07
Cena
Fajn, len sa obavam, ze to bude drahsie ako NC750X....