Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PSA a Dongfeng budou v Číně vyrábět Peugeot 508

Dariusz Szynder
Diskuze (0)

Francouzská skupina PSA Peugeot Citroën oznámila své plány na prohloubení spolupráce s čínskou automobilkou Dongfeng Motor Group. Výsledkem partnerství má být představení v nejbližších několika letech dvanácti nových modelů.

Prvním modelem, který bude skupina Dongfeng Peugeot Citroën Automobiles vyrábět, bude nový model 508. Vůz bude mít v Číně premiéru v příštím roce. Další modely budou následovat. Půjde např. o SUV nebo malé rodinné vozy.

Součásti smlouvy je také navýšení výroby společného podniku. Aby mohl být tento záměr dosažen vybuduje skupina v Číně svou již třetí továrnu. Podle serveru just-auto.com by měla stát v provincii Wuhan a její kapacity mají umožnit navýšení výroby společného podniku ze současných 450 000 na 750 000 vozidel ročně.

Spolu s novými modely se představí nová řada motorů, které pokryjí výkonové spektrum od 58 do 147 kW. Nabídku doplní také hybridní verze a vozy se systémem Start/Stop.

V současné době PSA a Dongfeng společně vyrábí 11 modelů francouzských značek Peugeot a Citroen. Posílený podnik chce svou nabídku rozšířit tak, aby během nejbližších pěti let dosáhl pětiprocentního podílu na čínském trhu.

Dariusz Szynder
Diskuze (0)