Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PSA Peugeot Citroën investuje v Brazílii 780 milionů dolarů

Dan Vořechovský
Diskuze (0)
Téměř patnáct miliard korun chce během následujících tří let v Brazílii proinvestovat francouzský koncern PSA. Prostředky půjdou na vývoj aut a motorů a rozšíření výrobní kapacity.

Francouzská automobilka PSA Peugeot Citroën v závěru minulého týdne oznámila plán na investici ve výši 780 milionů dolarů (zhruba 14,8 miliardy korun) v jižní Americe. Prostředky budou až do konce roku 2012 směřovat na vývoj nových vozidel a motorů v Brazílii a zvýšení výrobní kapacity továrny francouzské automobilky v Porto Real v brazilském spolkovém státě Rio de Janeiro. Informaci poskytl šéf koncernu Philippe Varin.

PSA Peugeot Citroën začal v Brazílii působit v roce 2001 a v současnosti je pátým největším producentem automobilů v zemi. V brazilské továrně koncernu PSA se až dosud vyrobilo téměř 700 tisíc vozidel, zejména modely Peugeot 207, 207 SW a 207 Passion. Mezi lokální produkci patří i modely Citroënu C3 a Xsara Picasso.

Automobilka má na brazilském trhu zhruba pětiprocentní podíl a loňské prodeje ve výši 151 200 vozů chce letos navýšit na zhruba 200 tisíc.

Dan Vořechovský
Diskuze (0)