Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PSA skutečně opustí své sídlo v centru Paříže

David Bureš
Diskuze (4)
Francouzský koncern sídlí v centru Paříže od šedesátých let. Budovu sídla ale automobilka již od roku 2012 nevlastní.

Vedení koncernu PSA Peugeot-Citroën aktuálně sídlí na prestižní adrese avenue de la Grande Armée 75 v centru Paříže. Budovu nedaleko Vítězného oblouku však automobilka v rámci úspor hodlá opustit.

O chystaném odchodu z prestižní adresy se psalo již loni, nyní automobilka tyto zprávy potvrdila. Obchodní ředitel francouzské divize Peugeotu Xavier Duchemin oznámil, že k opuštění stávajícího sídla dojde v roce 2017. Původně přitom PSA mělo na dané adrese zůstat minimálně do roku 2021.

Původně automobilka sídlila v obci Valentigney na východě Francie, tehdy ještě jako pouze značka Peugeot. Do centra Paříže se společnost přestěhovala v šedesátých letech, kdy tím chtěla zvýšit svoji prestiž po významném prodejním úspěchu modelu 404.

Nyní se ale ukazuje, že sídlit v centru Paříže je pro PSA velice nákladné. Už v roce 2012 společnost prodala budovu svého sídla, a to za 245,4 milionu eur (cca 6,8 miliardy korun). Automobilka tím tehdy řešila finanční problémy, prodejem sídla získala nutnou hotovost pro splácení vysokých dluhů.

Pronájem budovy, kde pracuje na 1.500 osob z oblasti administrativy a financí, se ale ukázal jako nákladný. Účet za nájem nebyl zveřejněn, odhaduje se ale, že automobilka za něj platí okolo 50 milionů euro (1,6 miliardy korun) ročně.

Zatím není jasné, kam se sídlo PSA za dva roky přestěhuje. Odhaduje se ale, že bude přesunuto do města Poissy nedaleko Paříže, do areálu zdejší továrny PSA. Část zaměstnanců by pak měla být rozmístěna do detašovaných pracovišť po francouzské metropoli.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - Ada je zase tady
8. 1. 2015 23:48
Re: Kdyby si odpustili styl co lidi vydrží, mohli
Souhlas. Peugeota zabili ti teplouši, co nakreslili tachometr s otáčkoměrem do předního okna. :no: :no: :no: A pokud jim to u vedení automobilky prošlo, tak nic jiného, než vydat se na tu poslední cestu, kterou jim ukázala Simca, si tahle stará automobilka nezaslouží. :no:
Avatar - pumpkin
8. 1. 2015 14:25
Chápem
Mať dve adresy v srdci Paríža je trochu drahý špás. Fiat tam má napríklad všetky svoje značky pokope a tuším aj Smarty majú len svoj kútik vrámci Mercedesu.
C42-ku si ale dúfam nechávajú. :-)
Avatar - Hammunasakra
8. 1. 2015 14:07
Re: Kdyby si odpustili styl co lidi vydrží, mohli
Nerozebereš to trochu?
Avatar - KANKUNEN
8. 1. 2015 11:31
Kdyby si odpustili styl co lidi vydrží, mohli
mít takové baráky tři.