Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Quant e-Sportlimousine má homologaci, připravuje se sériová výroba

Michal Fokt
Diskuze (10)
Evropská elektrická konkurence Tesly Model S učinila zásadní krok ke spuštění výroby - luxusní sedan Quant splnil požadavky k provozování na evropských silnicích.

Lichtenštejnská firma nanoFLOWCELL AG představila letos v Ženevě koncept nebo možná přesněji řečeno prototyp luxusního elektromobilu Quant e-Sportlimousine a nyní už hlásí úspěšné zvládnutí evropských homologačních procedur, které jej činí způsobilým k provozu na silnicích. Dalším krokem tak už je "jen" zahájit výrobu a vybudovat prodejní a servisní síť.

Měla by se Tesla bát? Elon Musk si určitě už chystá nějakou peprnou hlášku na adresu novinky, nicméně faktem je, že Quant není jen další z řady "obyčejných" EV. Tým, sídlící ve Vaduzu a vedený Nunziem La Vecchia, vyvinul systém, připomínající spíše vodíková auta, než klasické elektromobily. Disponuje totiž elektrochemickým akumulátorem nanoFLOWCELL, jehož membránami proudí elektrolyt, cirkulující mezi dvěma nádržemi. Článek má prý při stejné hmotnosti pětkrát větší výkonnost, než dnešní Li-Ion akumulátory.

Velikost auta i jeho parametry jasně naznačují, že půjde po peněženkách bohatých Evropanů - čtyři elektromotory Quantu mají celkový výkon 480 kW (653 k) a zajistí zrychlení z nuly na stovku za 2,8 s. Maximální rychlost auta má prý překonat hranici 380 km/h(!) a jeho jízdní dosah činí až 600 km. Pozoruhodný počin, co říkáte?

Michal Fokt
Diskuze (10)
Avatar - Ada je zase tady
20. 7. 2014 18:35
Blbost!
Pokud by měli takovou baterii, prodají to VW a nadosmrti nemusí nic dělat. Takový VW Transporter pro provoz ve městě by byl přesně ten vůz, kde by taková baterie měla nějaký smysl. :-!

Jinak to pozlátko na obrázku s koly jak od žebřiňáku moc krásy nepobralo :no: :no:
Avatar - The Spešl Uan
20. 7. 2014 11:10
Re: Až moc dokonalé,
Myslím, že mohli sehnat tu průlomovou baterii od někoho jiného, nemuseli to sami vyvíjet!
Avatar - The Spešl Uan
20. 7. 2014 11:09
Což o to...
auto je skvělé, nicméně opravdu je to moc skvostné na to, aby to fungovalo. Ačkoli ten design: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Avatar - dewill
20. 7. 2014 06:44
Re: Až moc dokonalé,
Třeba tu kastli koupí nějaká velká automobilka a udělá z toho hybrid >:D
Avatar - rimow11
19. 7. 2014 23:50
Re: pekne auto
>:-[] Video ze si oh nevidel lebo nazivo je obrovske a vobec sa nepodoba