Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Radní Prahy 1 chce, aby mohly do pěších zón vjet na výjimku jen elektromobily

ČTK
Diskuze (16)

Radní Prahy 1 pro dopravu Vojtěch Ryvola (ANO) chce prosadit, aby od roku 2025 mohly mimo ranní hodiny do pěších zón v centru metropole vjet na výjimku jen elektromobily. Novinářům to řekl při kontrole neoprávněných vjezdů aut do dolní části Václavského náměstí. Plánuje také revizi výjimek pro vjezd do pěších zón.

V centru metropole se nachází několik pěších zón. Kromě spodní části Václavského náměstí například na Staroměstském náměstí a náměstí Republiky, v Nerudově ulici nebo v okolí Pražského hradu. Vjezd pro zásobování je na ně povolen zpravidla do 10:00, v případě Václavského náměstí do 09:00. Později už tam vozidla vjedou pouze na zvláštní výjimku.

Ryvola plánuje do konce května radě Prahy 1 předložit návrh, aby byl vjezd na výjimky od roku 2025 povolen pouze vozidlům s elektrickým pohonem. "Myslím si, že do roku 2025 je dostatečně dlouhá doba, aby se dopravci vybavili elektromobily," uvedl. Dodal, že výjimek pro vjezd mimo standardní dobu nyní radnice eviduje více než 800 a plán je takový, že je městská část po jedné vyhodnotí a určí, zda jsou skutečně nutné, nebo ne.

Video se připravuje ...

Ryvola se chce podle svých slov zasadit také o zlepšení parkování, radnice podle dřívějších informací plánuje například navrhnout magistrátu, aby modré zóny v první městské části byly vyhrazeny pouze pro místní obyvatele. Dodal, že chce řešit také problematiku sdílených elektrických koloběžek, jejichž uživatelé nebezpečnou jízdou často ohrožují chodce a zanechávají je na místech, kde překážejí. Magistrát také jedná s radnicí o možnosti omezení tranzitní dopravy na Smetanově nábřeží a Malé Straně.

ČTK
Diskuze (16)

Doporučujeme

Avatar - Barry Lyndon
13. 5. 2023 11:31
Re: Jak to chce kontrolovat
Jen blázen si pořídí Plug-in s baterií jako kráva, aby ho pak nedobíjel...
12. 5. 2023 13:12
Obmedzenie hmotnosti
Ja by som už len pridal obmedzenie hmotnosti na 2000 kg a je hotovo :-!
Avatar - Barrichello
12. 5. 2023 09:21
Re: Žádné vyjimky
S Váma se diskutovat nedá, školkovej kašpare. Všechna auta splnují emise k danému roku kdy byla vyrobena.
Takže když si vezmu auto z roku 1930 a pojedu s ním na Malou stranu, splnuje přesně emise k roku výroby.
A nikdo mi nebude zakazovat s tím jezdit!!!!! Auto bylo schváleno do provozu, splnuje platné předpisy a nikdo nikomu v roce 1930 neoznámil, ani následným kupcům že s tím někdy v roce xyz nebudou smět jezdit.

Smolík. Odstěhuj se.

PS: pozdravuje tě Pája Tykač. Připrav se na blackoutíky
https://www.kurzy.cz/…-ale-problemy-v/
Avatar - Barrichello
12. 5. 2023 09:21
Re: Žádné vyjimky
nebude se tam vozit nic. Milovníci čerstvého vzdoušku ve městě at zdechnou hladem. Když bezemisní doprava, tak žádná doprava.

Peštujte si na balkoně v truhlíku ředkvičky slouhové Ćíny.
Avatar - Stejsn
12. 5. 2023 08:31
Re: Žádné vyjimky
Zásobování potřebuje výjimky, těžko tam budete vozit zboží na trakaři.