Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Evoque Convertible se začíná odhalovat

David Bureš
Diskuze (1)
Po více než třech letech od premiéry konceptu se světu ukáže sériová verze Range Roveru Evoque Convertible.

Nabídka karosářských verzí Range Roveru Evoque se rozroste o další model. Třídveřové a pětidveřové provedení doplní kabriolet. Světu se otevřené Evoque poprvé představí v listopadu.

Automobilka už na premiéru auta láká pomocí drátěných soch, které vystavuje ve vybraných ulicích Londýna. Jedna z nich stojí třeba u slavného obchodního domu Harrods v Brompton Road. Později skulptury zahájí světové turné, prezentovány budou v různých koutech světa.

Tyto sochy představují Evoque Convertible v životní velikostí. Navrhlo je designérské oddělení Land Roveru, a to za pomocí počítačového modelování. Díky němu mají být tvary soch stejné jako u sériového Evoque Convertible. Celkem šest skulptur je zhotoveno z hliníku a natřeno různými zářivými barvami.

Není to poprvé, kdy Land Rover postavil takové sochy. Podobné skulptury už vznikly v roce 2011 při prezentaci tehdy nového třídveřového Evoque. Také před třemi lety byly drátěné modely Evoque vystavovány po celém světě.

Příchod sériové verze Evoque Convertible oznámil Land Rover na jaře, v předchozích měsících se přitom zdálo, že se s výrobou nepočítá. Přece jen prodejní neúspěch podobně řešeného Nissanu Murano CrossCabriolet naznačil, že o otevřená SUV není velký zájem. Evoque Convertible se to ale pokusí změnit, k prvním zákazníkům zamíří v příštím roce.

David Bureš
Diskuze (1)
2. 10. 2015 13:30
Potkal jsem mulu
nebo jak se tomu říká, jela proti mně v protisměru u Břeclavi, v jednosměrném provozu, než jsem si jí stačil všimnout byla pryč, natožpak ji vyfotit:(