Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Evoque dostal novou výbavu a speciální edici

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ember Special Edition a multimediální systému InControl TouchPro jsou hlavní novinky Range Roveru Evoque pro modelový rok 2017.

Range Rover Evoque je na trhu již od roku 2011 a od zahájení prodeje do dnešních dnů má na svém kontě již 520.000 prodaných vozů, což z něj činí nejrychleji prodávaný model Land Roveru v celé jeho historii.

Nejmenší zástupce britské značky je i po pěti letech na trhu stále velmi sexy, za což vděčí i rozsáhlejším modernizaci představené v loňském roce a rovněž uvedení třetí karosářské varianty s plátěnou střechou.

Atraktivitu Range Roveru Evoque má dále zvýšit především nová limitovaná série Ember Special Edition, která vychází ze standardní výbavy HSE Dynamic a bude v nabídce pouhé tři měsíce od letního zahájení výroby modelového roku 2017.

Karoserie této novinky totiž kombinuje černý lak karoserie s červenou střechou a doplňky ve stejném odstínu na předním i zadním nárazníku. Standardem pro toto provedení jsou černá 20-palcová litá kola a ve stejné barvě je i označení vozu nebo pozadí předních i zadních světel. Ve stejném stylu jako exteriér je upraven i interiér, v němž jsou sedadla čalouněná černou kůží s prošíváním červenou nití.

První Range Rovery Evoque Ember Special Edition mají k jejich majitelům dorazit v září letošního roku a ceny této limitované série začínají na částce 47.200 britských liber (zhruba 1.605.000 Kč).

Vedle nové designové edice si Land Rover pro Range Rover Evoque připravil i multimediálního systému InControl TouchPro s 10,2-palcovým dotykovým displejem, který byl uveden v Evoque Cabriolet a od modelového roku 2017 bude k dispozici i pro vozy s pevnou střechou. Standardem má být pro výbavy HSE Dynamic, HSE Dynamic Lux a Autobiography.

Další vylepšení jízdních schopností Range Roveru Evoque má zajistit Low Traciton Launch, zabraňující při rozjezdu na kluzkém povrchu prokluzu kol.

Poslední prozatím představenou novinkou pro modelový rok 2017 je Graphite Design Pack pro Range Rover Evoque Autobiography, zahrnující 20-palcová šedá kola, černou střechu a řadu drobných detailů v černé barvě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)