Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover se náročných podmínek nebojí ani jako hybrid. Takhle vyjel schody na Nebeskou bránu

David Bureš
Diskuze (2)
K slavné čínské Nebeské bráně na hoře Tianmen musíte vyšlapat 999 schodů. A nebo je můžete vyjet autem...

Land Rover odjakživa nabízí automobily přizpůsobené náročným podmínkám, ať už mluvíme o legendárním offroadu Defender nebo o zástupcích luxusní řady Range Rover. Výrobce zdůrazňuje, že terénu se nelekne opravdu žádné jeho auto, ani třeba hybrid. Důkazem toho je nejnovější akce, při níž plug-in hybridní Range Rover Sport P400e vyjel na čínskou Nebeskou bránu na hoře Tianmen.

Pokud se chcete k této Nebeské bráně dostat, musíte pěšky vystoupat 999 schodů, které v nejprudším místě dosahují převýšení 45 stupňů. To pro turisty není žádný med, natožpak, kdybyste se takovou cestu rozhodli vyjet autem. Land Rover se však takových náročných podmínek nezalekl a na náročnou trať vyjel s Range Roverem Sport P400e, plug-in hybridem kombinujícím zážehový dvoulitr s elektromotorem o systémovém výkonu 297 kW.

Při náročné jízdě se za volant hybridního Range posadil čínský závodník Ho-Pin Tung, závodník Formule E a pravidelný účastník čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans. „Zažil jsem Formuli E, Formuli 1 a vyhrál jsem čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans, ale tohle byla bez diskuze jedna z nejnáročnějších výzev, jaké jsem kdy čelil,“ říká Ho-Pin Tung, který loni dojel v Le Mans druhý, první v kategorii LMP2. Jakmile by totiž auto jednou ztratilo trakci, zastavilo by se až dole.

Než však došlo na samotnou jízdu na schodech k Nebeské bráně, musel Range Rover Sport P400e absolvovat cestu k patě schodiště, která vede po krásné silničce s 99 zatáčkami, na níž SUV mohlo využít dynamický režim svého systému Terrain Response 2.

Na schodišti už bylo potřeba sepnout terénní režim. Automobilka zdůrazňuje, že konkrétní vůz z této jízdy je sériový, takový, jaký ho můžete opravdu koupit. Obouval však příplatkové terénní pneumatiky, které poskytly větší ochranu proti ostrým schodům. Jízdu na schodech k Nebeské bráně vůz zvládl s jistícími lany, které sloužily jako bezpečnostní pojistka, kdyby došlo k nějakému problému. Automobilka však zdůrazňuje, že lana nepomáhala výkonu auta.

A jak celá jízda probíhala si můžete prohlédnout na přiložených videích.

Video se připravuje ...

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - _Karel_
13. 2. 2018 12:43
No
nejsem si jistej, že je to nějak zvlášť náročný. Nicméně parádní a krásný auto, a fantastický místo :yes:
Do té lanovky bych střízlivej nevlezl ani za dvě výplaty.
Avatar - Lackey
12. 2. 2018 16:31
Nic nove pod slnkom
Historia a reklamy sa opakuju.
Podobnu reklamu uz stvorilo Audi na lyziarskom skokanskom mostiku s akousi quattro verziou A100, A6 .
[odkaz]

Ale tie schody do neba su fakt pekne, zajimave :yes: