Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault chystá další elektromobily. Minimálně dva v brzké budoucnosti

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Francouzská automobilka má zatím jen omezenou nabídku elektrických vozů. V příštích letech se ale dočkáme několika novinek.

Pokud byste chtěli osobní elektromobil od francouzské značky Renault, příliš možností nemáte. Plnohodnotným autem do rodiny je jen malý Renault Zoe, ostatní jsou užitkáče, případně stylové Twizy, které má ale k čistokrevnému autu stále ještě daleko.

Automobilka však nyní prozradila informaci o tom, že chystá nové vozy s elektrickým pohonem. Informoval o tom šéf marketingu a prodejů Emmanuel Bouvier: „Naším cílem je pokrýt segmenty A, B a C s vícero karosářskými verzemi aut,“ uvedl při prezentaci omlazeného Zoe. Lze předpokládat, že jednou z chystaných elektrických novinek bude také malé SUV.

Podrobnosti o těchto autech zatím Bouvier neprozradil, ale řekl, že půjde o osobní auta, nikoliv užitkové vozy, jakým je například Kangoo Z.E.. Společně se Samsungem tvoří značka elektrický sedan pro Koreu (podobný ukončenému projektu Fluence Z.E.) a na autosalonu v Šanghaji ukázala městský elektrický crossover City K-ZE. Nic z toho se ale v Evropě nenabízí.

Zatím není jasné, s jakou karosářskou verzí přispěchá Renault nejdříve. Jisté ale je, že „béčkové“ crossovery, tedy malá městská SUV, se aktuálně prodávají suverénně nejlépe na většině evropských trhů. Společnost má navíc k dispozici elektrickou platformu CMF-EV. Tato architektura je určena výhradně elektromobilům a její modulárnost umožňuje postavit na těchto základech auta nejrůznějších velikostí i segmentů.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Doporučujeme

18. 6. 2019 20:23
Re: Trochári... :-D
Necháme sa prekvapiť? Ale veľkých sľubov už bolo veľa, asi budú reálnejšie tie menšie.
18. 6. 2019 12:36
Trochári... :-D
Že dva elektromobily...

Taký Volkswagen ich v najbližších desiatich rokoch plánuje 70 elektrických modelov a k tomu 36 tisíc nabíjacích staníc!!!

Tak ma napadá, že kto je bližšie k realite. Či ten Renault alebo Volkswagen...