Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Zoe druhé generace unikl na veřejnost. Největší změny schovává uvnitř

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Druhá generace francouzského elektromobilu se světu představí co nevidět. Na jaké změny se můžeme těšit?

Malý francouzský elektromobil je tu s námi již od roku 2012, přesto stále hovoříme o první generaci. Důvodem je fakt, že Renault k tomuto modelu přistupuje jinak než k ostatním a nabízel technické inovace pozvolna v průběhu životního cyklu, ne najednou a ve velkém.

Renault Zoe druhé generace už byl zachycen na několika špionážních snímcích, až teď se ale objevila fotografie bez maskování karoserie. A jak se můžete sami přesvědčit, druhý pokračovatel francouzského elektromobilu se ve srovnání s předchůdcem příliš neliší. Tedy alespoň co do vnějšího designu, v ostatních aspektech se Zoe změní hodně.

S tímto tvrzením souhlasí i server RNews.cz, podle kterého novinka přináší především zásadní technologický update. Těšit se můžeme na inovované motory a hlavně větší baterie, přičemž spekulace hovoří o reálném dojezdu kolem 400 kilometrů. Na podrobná čísla a technické specifikace si ale ještě musíme počkat.

Ze vzhledových změn stojí za zmínku lehce přepracovaná příď i záď, na obou koncích s diodovými světly. Velkou novinkou bude také inovovaný interiér, kabina současného modelu Zoe, který aktuálně prochází dlouhodobým testem kolegů ze Světa motorů, by revoluci jistojistě snesla. Tvrdé materiály a celková prostost kabiny s cenovkou elektromobilu rozhodně nekorespondují.

A že Renault nemusí pro inspiraci chodit daleko, ukázaly naše první jízdní dojmy s pátou generací modelu Clio. Ten se totiž dočkal zcela nového řešení interiéru a pracoviště řidiče, které na nás udělalo ohromný dojem. Pokud se podobné řešení objeví i v elektrickém Zoe, zlobit se rozhodně nebudeme.

Renault zatím neprozradil, kdy se premiéra výrazně přepracovaného elektromobilu uskuteční, ale očekáváme ji v horizontu dnů až týdnů.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Doporučujeme

14. 6. 2019 07:35
Re: hrůza
Tak na čo ešte čakáš? Šup šup zložiť zálohu!
Avatar - Ada je zase tady
13. 6. 2019 19:56
hrůza
Další zbytečná, odporná a zcela zbytečná kreatura pro blbečky. :no: :no: :no: