Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Clio, Kangoo a Mercedes Citan mají problémy s brzdami

Aleš Dragoun
Diskuze (35)
Renault svolává do servisů malá Clia a dodávky Kangoo kvůli problémům s brzdami. Týkají se i Citanu od Mercedesu.

Nová Clio mají problémy s brzdami. Do servisu jich zamíří 402.000, svolávací akce začala už v srpnu. Jedna z částí systému je nainstalována tak, že může třít o brzdové vedení, což vede k jeho rychlému opotřebení Začátkem září se objevily trable u dodávky Kangoo ze severofrancouzského Maubeugue. Ty musí do značkových opraven kvůli opravě některých konektorů ABS. Byly totiž namontovány opačně. Špatně je také umístěno potrubí vedoucí k čerpadlu, což může způsobit omezení funkčnosti protiblokovacího zařízení. Renault však dle serveru Automotive News Europe důrazně upozornil, že v důsledku obou potenciálních závad nebyly dosud hlášeny žádné nehody, tudíž ani nedošlo k žádnému zranění. Recall se týká 64 tisíc užitkových renaultů.

Ale nejen jich, ve stejném závodě se rodí i sesterský Mercedes-Benz Citan, a to na základě partnerství z roku 2010. Ten loni neuspěl v nárazových testech Euro NCAP, získal pouhé tři hvězdičky z pěti (napodruhé už čtyři). Následně proběhla první svolávačka kvůli vadným airbagům, která se týkala asi 3,5 tisíce vozů po celé Evropě. Nyní se Daimler vyjádřil k aktuální cause. Kontrola správné instalace brzdových hadiček se týká vozů vyrobených v období od září 2012 do května 2013 a probíhá už od července. V samotném Německu značka stahuje 6.597 malých dodávek, mluvčí automobilky sdělil, že servisní úkon trvá asi hodinu. Kolik jich musí přijet do opraven po celém starém kontinentu, však bohužel nesdělil.

Továrna Maubeuge Construction Automobile SNC funguje od dubna 1969, původně patřila karosárně Chausson, později přišli dva velcí konkurenti: Renault s Peugeotem, od roku 1978 náleží stoprocentně prvnímu z nich. Současný název získala o další dvě léta později, kdy definitivně zmizelo jméno Chausson. Od 90. let 20. věku se plně soustředí na užitková auta, rodily se zde obě generace Kangoo a před dvěma lety k nim přibylo i jeho dvojče s trojcípou hvězdou. Město i závod leží nedaleko belgických hranic. Loni odsud vyjelo 120.028 Kangoo a 17.687 Citanů.

Aleš Dragoun
Diskuze (35)
29. 9. 2014 22:09
Re: Kangoo
Jasne. To bol len jemne teatrálny výkrik, aby nebola nuda. ;-)
A za ten palec dolu to stálo, nie? Tuším ich začnem zbierať. >:D
29. 9. 2014 22:07
Re: Debilný príspevok o kvalite Renaultov o 3...2..1...
Neviem, kde si to počul, ale ja som 2x Slovák, a nikdy som také slová nepoužil. Možno v niektorom kraji miestny výraz, ale všeobecne sa nič také bežne nepoužíva, to si na omyle.
28. 9. 2014 22:41
Re: Kangoo
na jednej strane prekliaty, na druhej strane ta cesta je stale ako v povodnom stave >:D >:D
Avatar - white label
28. 9. 2014 22:06
Re: Debilný príspevok o kvalite Renaultov o 3...2..1...
:yes: >:-[]
Za chvíli půjdeš na hate taky, ale "první můžu být jen jeden..." >:D
Avatar - Ji/Ri
28. 9. 2014 21:50
Re: Debilný príspevok o kvalite Renaultov o 3...2..1...
Vy Slováci máte pro tento duševní stav krásné slovo: PERE MU. >:D