Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault poutá na nové SUV Kardian. Nemusí být tím, na co zatím vypadá

Marek Bednář
Diskuze (7)

Malý jihoamerický crossover Renault Kardian se bude prodávat na řadě míst světa, v Evropě však nikoliv. Může jít o přeznačkovanou verzi Dacie Sandero Stepway.

Automobilka Renault chystá nové SUV segmentu B, které pojmenovala Kardian. Plánuje ho představit v říjnu letošního roku v brazilském Riu de Janeiru a model posléze zamíří na mezinárodní trhy.

Pojmenování „Kardian“ podle Renaultu má vyvolávat dojem robustnosti a ochrany, protože je odvozeno z anglického slova „guardian“, tedy „ochránce“. Také však jméno má navozovat pocit živelnosti a agility, protože připomíná „kardio“ – typ cvičení, a vyjadřovat stabilitu, protože je založeno na dvou slabikách, jejichž centrální samohláskou je „a“.

Video se připravuje ...

Bohužel, tohle je všechno, co o novince víme s jistotou. O zbytku můžeme jen spekulovat; např. některá média uvažují, že by se mohlo jednat o renaultí verzi Dacie Sandero Stepway, určenou pro mimoevropské trhy.

Něco takového nemusí být daleko od pravdy, malé hatchbacky na vyšším podvozku jsou v Jižní Americe populární kvůli mizernému stavu tamních silnic. Renault v Brazílii nabízí svou verzi minulé generace sandera stepway prostě pod názvem Stepway; Dacia Logan si jméno modelu zachovala.

Znamenalo by to, že by kardian nebyl v prodeji v Evropě, což mimochodem potvrzuje Sylvia Dos Santos z automobilky Renault. Kardian podle ní doplňuje globální nabídku značky, podobně jako v nedávné minulosti modely Oroch, což je de facto Dacia Duster ve verzi pick-up, či Alaskan, verze Nissanu Navara s designem Renaultu.

Marek Bednář
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - Ja Prvni 123
30. 8. 2023 20:03
Re: Kardian...
No, a nebo chabrus na srdce...
Avatar - 3_diamanty
30. 8. 2023 10:37
Odkial na tie kk.ske nazvy chodia
Ale talisman je stejne win s koleosom v tesnom zavese
Avatar - 3_diamanty
30. 8. 2023 10:36
Odkial na tie kk.ske nazvy chodia
Ale talisman je stejne win s koleosom v tesnom zavese
Avatar - Stejsn
30. 8. 2023 09:44
Kardashian?
Takže to bude mít tlustou prhel?
30. 8. 2023 06:56
Re: Tak Kardiaq přece jen bude.
No, asi pri výbere toho mena na češtinu a slovenčinu ohľad nebrali. ;-)