Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault pracuje na nástupci Koleosu

David Bureš
Diskuze (15)
Současná generace Koleosu se vyrábí od roku 2008, prototyp té nové už má za sebou první jízdní testy.

Vývoj druhé generace Renaultu Koleos je zatím v počáteční fázi. Na silnice už sice vyjela testovací mula tohoto SUV, ta však zatím používá panely karoserie z modelu Scénic. To naznačuje, že sériová výroba Koleosu II je ještě daleko.

O nové generaci Koleosu je zatím známo minimum informací. Automobil si má zachovat současnou velikost a na délku měřit zhruba 4,5 metru. Mezi konkurenty tak nadále budou patřit Volkswagen Tiguan nebo Ford Kuga.

Své základy bude Koleos II sdílet v rámci alianční spolupráce mezi Renaultem a Nissanem s druhou generací Nissanu Qashqai. Příští Qashqai se má začít prodávat v roce 2014, oproti dnešní generaci má být o něco větší a luxusnější. Díky tomu by si s Koleosem II neměl tolik konkurovat.

Podoba budoucího SUV bude jistě pokračovat v současném designovém trendu francouzské značky, definovaném mohutným znakem Renaultu na přídi. Koncept naznačující tvary budoucího Koleosu by se mohl představit na podzimním frankfurtském autosalonu.

Renault Koleos se začal prodávat v roce 2008, SUV vycházelo ze stejnojmenného konceptu představeného dva roky předtím. Předloni vůz prošel faceliftem, který kompletně změřil jeho tvář. Koleos se vyrábí v jihokorejském závodě Busan, po boku místní verze, nazvané Samsung QM5.

Hlavním úkolem budoucího Koleosu bude zvýšit zájem zákazníků o SUV s logy Renaultu. Současná generace totiž prodejně příliš úspěšná není. Ve Velké Británii se vůz dokonce přestal kvůli slabým prodejům prodávat.

David Bureš
Diskuze (15)
23. 1. 2013 20:12
Re: Renault pracuje na nástupci =
To je pravda, ale na mně je těch přelepených diamantů nějak moc...
23. 1. 2013 20:08
facelift 2013
zabudli ste spomenúť, že medzitým koleos ešte dostane facelift a to už čoskoro, za pár mesiacov nafasuje nový predok alias clio 4 ;) ! taktiež toto dostane aj laguna, v druhej polke roka,kangoo taktiež, scenic už v apríly a pribudne scenic cross a tak ďalej... ;-)
23. 1. 2013 20:07
Re: dobre a zle veci u Koleosu
X1 xDrive automat s nejslabší motorizací 18D je citelně rychlejší, přitom má "jen" 105kW.
23. 1. 2013 19:12
Re: dobre a zle veci u Koleosu
Nečakaj od SUV s automatom športové výkony, istá ležérnosť a sila na úkor svižnosti nemusia byť na škodu.
23. 1. 2013 19:08
Re: Renault pracuje na nástupci =
Názor a pohľad rozumného človeka. Oceňujem diamant. ;-)

Logicky - ak renault nevie spraviť SUV, musí ho kúpiť. Logicky. A ani sa tým netají. Mať spolky s Nissanom a vrážať peniaze do vlastného vývoja toho, čo už raz niekto vymyslel a postupne doťahuje do dokonalosti, by bola blbosť...