Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Scénic XMOD: Nástupce RX4 a Scénicu Cross přichází

Roman Beránek
Diskuze (71)
Komu se stýskalo po oplastovaném Renaultu Scénic RX4 z přelomu tisíciletí, dočká se jeho nástupce. Poháněná bude ovšem jenom jedna náprava.

Renault si přichystal pro ženevský autosalon oplastovaný a zvýšený crossover s názvem Scénic XMOD. Upravené nárazníky, rozšířené blatníky a hagusy na střeše předurčují novinku k využití ve volném čase a dají vzpomenout na dřívější model RX4, který však příliš velké úspěchy u zákazníků nesklidil. Na rozdíl od pozdějšího Crossu (či Conquestu na některých trzích) i představovaného XMODu však nabízel lepší průchodnost terénem díky pohonu všech čtyř kol.

Renault Scénic XMOD je předokolka vybavená systémem trakční kontroly Grip Xtend. Ten je ovládán manuálně kolečkem na palubní desce a nabízí tři režimy jízdy. „Road mode“ je určen pro silnice, „Loose Ground“ pro nezpevněný povrch a „Expert mode“ přebírá v klesajícím terénu za řidiče starost o brzdění a dovolí mu pouze akcelerovat.

XMOD nabízí oproti klasickému Scénicu o 33 litrů větší zavazadlový prostor (522 vs. 555 litrů) a stejně jako on bude vybaven multimediálním systémem R-Link.

Údaje o cenách, motorizacích a termínu zahájení prodeje se nejspíš dozvíme až v Ženevě. Renault je zatím nezveřejnil.

Roman Beránek
Diskuze (71)
7. 2. 2013 10:04
Re: Dalsia parodia na SUV
Pisem ze je to NAPODOBENINA SUV.

Preto ze sa tento XMOD najviac (opticky) podoba na SUV.
Avatar - Alpinis182
6. 2. 2013 12:53
Re: Připomíná mi to
... kdyz se na to podivas z urcitych uhlů, tak podle meho nazoru ano...
6. 2. 2013 08:21
Re: XMOD
Jak si všímam, tak niečo nechápe skoro pod každým článkom. Pri Twingu hneď v prvom príspevku. Že by typiická črta?
6. 2. 2013 08:16
Re: Připomíná mi to
A to je dôvod podobnosti? :*)
5. 2. 2013 16:18
Re: Dalsia parodia na SUV
S takovou snůškou polopravd mě teda autoweb překvapil... V prvním bodě má samozřejmě pravdu. Bud druhý - pěkná pitomost. Tuctové SUV Yeti je 30 cm kratší než Oktávka a stejně tak mnoho dalších. Bod třetí - pitomost, pan redaktor by se měl v nějakých těch autech projet. SUV mi v zimě zaručí mnohem lepší jízdní vlastnosti než v adekvátní osobní. Bod 4 - ne každý potřebuje hromadu prostoru. Bod 5 - to je neskutečně ubohý důvod. Ať si sousedi myslí, co chtějí. Auto si kupuju pro sebe a ne pro ně. Pokud mám sousedy, kteří takhle uvažují, tak to SUV bude to poslední co je bude pálit.