Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks a Světový potravinový program obnovují partnerství

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Spolupráce mezi Renault Trucks a Světovým potravinovým programem v rozvojových zemích byla obnovena na tři roky.

Společnost Renault Trucks od roku 2012 poskytovala Světovému potravinovému programu, který je součástí organizace Spojených národů a jehož posláním je zajistit potravinovou pomoc do nejchudších oblastí světa, mobilní tým školitelů, který působil v zemích východní Afriky.

Mechanikům Světového potravinového programu v centrální a západní Africe byla dobrovolníky z Renault Trucks poskytována školení ve správné údržbě nákladních vozidel, která zajišťují, často v extrémních podmínkách, dopravu potravinové pomoci co nejblíže lidem v nouzi. Součástí tohoto partnerství je také školení na správu vozového parku a vedení dílny.

Dobrovolníkům ze společnosti Renault Trucks sloužilo těžké nákladní vozidlo Kerax 6x6, které bylo pro tyto účely přestavěno na mobilní školící dílnu. V rámci obnoveného partnerství nyní Renault Trucks poskytne druhé vozidlo na základech řady K s konfigurací podvozku 6x6, které bude rovněž sloužit jako mobilní školící centrum a to ve východní Africe.

Vedle dosavadních školení pro mechaniky a manažery vozových parků pak Renault Trucks přidává i školení pro řidiče Světového potravinového programu, které jim má pomoci vyrovnávat se s nástrahami náročného afrického terénu.

Renault Trucks uvádí, že školení řidičů probíhala již v lednu roku 2019 v Etiopii a budou opakována ještě letos v červnu v Demokratické republice Kongo. Školení mechaniků je plánováno na duben roku 2019 a má se odehrávat v Ugandě, zatímco školení manažerů flotily proběhne v letos v listopadu v Lyonu ve Francii.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme