Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks nabízí nová bezpečnostní opatření

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Trucks uvádí nová řešení, která mají ochránit řidiče kamionů před přepadeními a krádežemi v kabinách jejich vozidel.

Všichni řidiči kamionů vědí, že jejich profese může být nebezpečná. Zboží, které převážejí je často velmi vyhledávané a zloději se někdy nebojí používat násilí, aby dostali, co chtějí. Renault Trucks proto připravil několik prvků výbavy, s nimiž má být co nejefektivněji zajištěna ochrana nákladu i bezpečí řidiče.

První z těchto novinek je multifunkční alarm. Pokud se někdo bude snažit dostat do vozidla prostřednictvím násilím otevřených dveří nebo rozbitím některého z oken kabiny, pak se spustí siréna, která vydává signál o 90 dB až desetkrát za 30 sekund. Na tento alarm, chránící především kabinu může být napojen i nákladový prostor návěsů a přívěsů. Samozřejmostí je možnost vypnutí alarmu pro případ servisních úkonů se sklopenou kabinou nebo odtah vozidla.

Pro případ potřeby má řidič v kabině k dispozici tlačítko umístěné na přístrojové desce, jehož prostřednictvím může sám spustit alarm a blikaní světel, aby upozornil na potenciální nebezpečí, které mu hrozí.

Častým problém je vykrádání kabin nákladních vozidel během doby, kdy v nich řidiči spí. Pro tento případ nabízí Renault Trucks mechanické blokování dveří. Tento systém doplňuje standardní zámky ve dveřích a je na nich naprosto nezávislý. Umístěn je na vnitřní výplní dveří a zamyká se kolem rukojeti, usnadňující nastupování do kabiny, takže je nemožné otevřít dveře zvenčí.

Stále častěji jsou na řidiče podnikány útoky nejrůznějšími plyny. Před nimi je má ochránit do nový detektor plynů. Ten se jednoduše zapojí do zásuvky v kabině a varuje řidiče v případě odhalení jakéhokoliv dusivého plynu v interiéru.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)