Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks rozšiřuje svou nabídku ojetých vozidel

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Po představení nabídek Selection pro modely Premium Route a Magnum rozšiřuje Renault Trucks svou nabídku ojetých vozidel o sérii Optifuel, zaměřenou na úspory paliva.

Rozšíření nabídky prověřených ojetých vozidel Renault Trucks o provedení Optifuel se vztahuje na model Premium Route Euro V, u nějž lze prostřednictvím specifické přípravy dosáhnout snížení spotřeby paliva v porovnání s vozidly Euro IV až o 6 %.

Renault Premium v provedení Optifuel je vybaven tempomatem Soft Cruise Control, automatickým vypínáním motoru a nastavitelnými střešními deflektory. Vozidla splňují požadavky normy EEV (Enhanced Environmentaly friendly Vehicle) a díky tomu mohou přepravci využívat výhod ekologické daně.

Značka Selection je k dispozici pro vozidla série Optifuel, která mají najeto méně než 480 000 km a absolvovala kontrolu a schválení výrobcem. U vozidel je poskytována záruka na pohonnou soustavu na dobu jednoho roku nebo do ujetí 120 000 km.

Renault Premium Route Euro V nabízí výkonové varianty 280 kW (380 k), 316 kW (430 k) a 338 kW (460 k) a hodnoty točivého momentu až 2200 N.m. Podle Renault Trucks nabízí tato vozidla ve srovnání s modely Euro IV nižší provozní náklady, zvýšené užitečné zatížení a optimalizovanou přepravní rychlost.

Díky své koncepci zaměřené na dosažení co nejnižší úrovně spotřeby paliva při zachování akceleračních vlastností motor DXi 11 ve spojení s automatizovanou převodovkou Optidriver+, automatickým vypínáním motoru, systémem cruise control a s poháněným čerpadlem chladící kapaliny umožňuje redukci průměrné spotřeby paliva v porovnání s vozidlem Euro IV o 3 %.

Vozidla série Optifuel mohou navíc disponovat programovým vybavením Optifuel Infomax, sloužícím pro sledování spotřeby paliva v reálném čase a řidiči mohou být za účelem dosažení trvalých úspor ve spotřebě paliva vyškoleni k hospodárnému stylu řízení v rámci programu Optifuel Training.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)