Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks uvádí převodovku Optidriver Xtended s plazivými převody

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Trucks rozšiřuje svou nabídku automatizovaných převodovek Optidriver o provedení Xtended s plazivými převody.

Společnost Renault Trucks nově umožňuje rozšíření automatizované převodovky Optidriver o jeden až dva plazivé převody. Tato novinka pojmenovaná Optidriver Xtended míří do vozidel modelových řad C a K.

Díky novým plazivým převodům se mohou vozidla Renault Trucks s převodovkou Optidriver Xtended pohybovat velmi nízkými rychlostmi v rozsahu 0,7 až 2 km/h.

Novinka podle materiálů společnosti Renault Trucks výrazně zlepšuje jízdní komfort a manévrovací schopnosti nákladních automobilů v náročných podmínkách a zároveň usnadňuje rozjezd vozidla ve svahu nebo při plném zatížení. K přednostem převodovky Optidriver Xtended s plazivými převody pak má patřit i nižší opotřebení spojky.

Při volbě jednoho plazivého stupně má převodovka Optidriver Xtended celkem 13 rychlostních stupňů a v této podobě ji společnost Renault Trucks doporučuje pro vozidla, která jsou nasazena ve stavebnictvím, těžkém průmyslu a při přepravě nadměrných nákladů o hmotnosti přes 80 tun, kde je potřeba, aby se vozidlo pohybovalo pomalu a konstantní rychlostí.

V případě, že jsou použity dva plazivé stupně, má převodovka Optidriver Xtended celkem 14 rychlostních stupňů a dodávána pouze pro vozidla řad C a K s pohonem všech kol. Renault Trucks uvádí, že je vhodná především pro nasazení v extrémních podmínkách lomů, dolů, ropného průmyslu a lesnictví.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)