Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renesance značky De Tomaso: Nové informace

Diskuze (4)
Na ženevském autosalonu se představí první z trojice nových modelů oživené značky DeTomaso. Italská automobilka odstartuje svoji renesanci luxusním crossoverem.

Italská automobilka De Tomaso fungovala od roku 1963 do 2004. V 70tých letech se De Tomaso pustil i do segmentu sportovně-luxusních aut s čtyřdveřovým modelem Deauville a dvoudveřovým Longchamp. Místo dalšího vývoje ponechala automobilka na tomto poli prostor dceřinému Maserati, nyní se ale má zaniklá značka vrátit a navázat na 30 let starou tradici.

Majitelem značky De Tomaso je Gian Mario Rossignolo, bývalý vrcholný manažer Fiatu. U nových modelů spojil své síly s karosárnou Pininfarina poté, co mu nevyšel pokus převzít provozy zkrachovalého studia Bertone (jeho turínskou továrnu odkoupil právě Fiat).

De Tomasa proto budou vyjíždět z bran továrny Grugliasco, která je po ukončení výroby Alfy Romeo Brera/Spider neobsazená. Rossignolo počítá s tím, že ročně prodá asi 8 tisíc aut – 3 tisíce crossoverů, 3 tisíce sedanů a 2 tisíce kupé.

Veřejnosti byl zatím odhalen jen crossover, předběžně označovaný SLC (Sport Luxury Crossover). Na žádné z fotografii ale není vidět celé auto. Zatím proto není jasné, zda půjde o crossover typu BMW 5 GT nebo spíš o sportovněji pojaté SUV jako BMW X6 či Infiniti FX.

Při výstavní premiéře v Ženevě by mohly být přítomny hned všechny tři nové modely najednou. Původ jejich techniky stále není znám, nabídku motorů by ale měl tvořit zážehový V8 404 kW (550 k) a umírněnější turbodiesel V6 184 kW (250 k).

Diskuze (4)
Avatar - iudex
11. 2. 2011 15:00
Re: Dobrá zpráva
Nechcem sa tešiť predčasne, každopádne De Tomaso má v histórii nezmazateľný zápis pre mňa najmä Panterou: [odkaz]
Má na čo nadväzovať. Sú pritom podľa mňa dve cesty: cesta, ktorú zvolilo Bugatti, t.j. ohúriť pri znovuzrodení svet parametrami superšportu (kde by práve De Tomaso malo na čo nadväzovať), alebo naznačenú bezpečndjšiu cestu s luxusným SUV. Ale Taliani mali vždy viac rečí, tak si radšej počkám.
Avatar - Barrichello
11. 2. 2011 13:47
Re: Dobrá zpráva
Uvidíme. To co zatím zvěřejnili nevypadá zle.
11. 2. 2011 13:46
Re: Dobrá zpráva
Tak jestli se nepletu je touž x-tý pokus o reikarnaci této značky. A zatím se žádný nepovedl. A tenhle půjde taky do kopru.
Avatar - Barrichello
11. 2. 2011 13:40
Dobrá zpráva
De Tomaso je klasika a je dobře, že jí někdo zachránil :yes: