Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renntech S76R je vylepšený Mercedes 600 SEL s 7,6litrovým dvanáctiválcem

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Americká společnost Renntech se pochlubila zajímavou úpravou Mercedes-Benzu 600 SEL z roku 1992.

Firma totiž tohle dvanáctiválcové provedení generace W140 částečně modernizovala a vylepšila. Výsledkem je auto, které dostalo jméno Renntech S76R.

Začít můžeme motorem: úpravce původní šestilitrový vidlicový dvanáctiválec výrazně přepracoval a udělal z něj V12 s objemem 7,6 litru. Novinku také představují například titanové ojnice nebo vačky AMG, nové je sání a firma dodala i nový výfukový systém. Motor nově spolupracuje s pětistupňovou automatickou převodovku z modernější verze W140, dostalo se i na samosvorný diferenciál.

Není divu, že se výrazně změnily parametry. Místo původních 300 kW (408 koní) a 580 Nm přepracovaný dvanáctiválec dává 459 kW (624 k) a 953 Nm. Velký sedan akceleruje z klidu na 60 mil za hodinu (96 km/h) za méně než 5 sekund a rozjede se až na 249 km/h.

Firma Renntech se ovšem zaměřila i na další oblasti, vůz má například karbon-keramické kotouče o průměru 402 mm s šestipístkovými třmeny vpředu a 360mm kotouče se čtyřpístkovými třmeny vzadu (čtyřpístky). Devatenáctipalcová kovaná kola obouvají pneumatiky Michelin Pilot Sport 4S. Upraven byl také podvozek s adaptivními tlumiči.

Video se připravuje ...

V interiéru pak najdeme například jiná sedadla či audiosystém, který lze propojit s chytrým telefonem.

Jestli se vám "omlazený" Mercedes 600 SEL líbí, Renntech už přijímá objednávky na přestavbu dalších vozů. Cena však nebyla zveřejněna.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme