Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Replika Lamborghini Aventador motorem neurazí. Ale je plná chyb

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Fantazii se meze nekladou, obzvlášť ve Spojených státech. Dalším z důkazů je tato odvážná replika Lamborghini Aventador.

Při pohledu na různé repliky dokážeme kroutit hlavou, nepřetržitě se smát nebo také ocenit skvělou práci automobilových nadšenců z běžných garáží. Tato se nachází v americkém Texasu a vydává se za Lamborghini Aventador. Do jaké skupiny zapadne? Rozhodnutí necháme na každém z vás.

Falešný Aventador vznikl jako Holden Monaro v roce 2006 v Austrálii. Ve světě a zejména v USA je tento vůz známý pod jménem Pontiac GTO. Zatímco jiné repliky supersportů zklamou nízkoobjemovými motory, tento je výjimkou. Vůz pohání 6litrový osmiválec o výkonu 300 kW (408 k). Tento motor byl využit například v šesté generaci modelu Corvette. Dobře, stále se nejedná o dvanáctiválcové Lambo se 700 koňmi, ale to je ten nejmenší problém. 

Při pohledu z dálky máte chvilkové nadšení, že vidíte plnokrevný italský supersport, nicméně při bližším pohledu rychle zjistíte, že se jedná o replikou plnou nedostatků. Vůz je vyveden v odstínu červené, má vertikálně otevírající se dveře a zadní spoiler. Byť se jako u originálního Pontiacu GTO nachází motor vpředu, majitel přidal v zadní části repliku krytu pro motor V12 Lamborghini. Snahu upřít nemůžeme.

Video se připravuje ...

Z interiéru toho moc k vidění není. Sedadla pyšnící se logem Lamborghini jsou potažena červenou a černou kůží. Logo zuřícího býka se v kabině nachází na několika dalších místech. Na konci všeho působí tato replika Aventadoru tak, jako byste autíčko Hot Wheels zvětšili do životní velikosti. 

Vůz byl v nabídce skrz Facebook Marketplace. Cena? 35 tisíc dolarů (797 tisíc korun). To sice bylo mnohonásobně méně než za originální Aventador, ale také o dost více než za obdobný Pontiac GTO bez změny identity, se kterým se hravě vejdete pod půl milionu korun. Jak se však říká, každé zboží má svého kupce…

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme