Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Řidiče v Paříži šokovala motorka bez jezdce. Vtipkují o duchách i testech autopilota

Stanislav Kolman
Diskuze (8)
Incident z hlavního města Francie má ale logičtější vysvětlení. Nevšednímu jevu předcházela drobná kolize jezdce s automobilem.

Video se připravuje ...

Bizarní moment se odehrál na konci května na dálnici A4 jen těsně před vjezdem do centra Paříže. Motocykl bez jezdce jel tak dlouho, že jej několik účastníků provozu stihlo zdokumentovat. A jedno takové video se teď šíří sociálními sítěmi.

„Na videu můžeme vidět motorku bez jezdce. Byl to duch?“ napsal k záběrům autor. Nejednalo se o nadpřirozený jev ani o test prvního autonomního motocyklu, jak vtipkovali další uživatelé.

Skutečnou příčinou této jízdy byla drobná nehoda, která všemu předcházela. Jezdec na motorce se srazil s automobilem a byl vymrštěn ze svého sedla. Zatímco řidič vozu pomáhal jezdci vstát, jeho motocykl urazil asi čtvrt míle.

„Vzhledem k nízkému těžišti stroje není překvapením, že pokračoval dále v cestě. Viděl jsem motocykly takhle jet ještě déle, zejména s aktivovaným tempomatem,“ uvedl k videu zkušený francouzský kaskadér a milovník motorek Jean-Pierre Goy.

Jezdec skončil v nemocnici s poraněnou rukou. Záběry bohužel neukazují, jak dopadl motocykl, ale podle některých ve svém putování pokračoval až do vyprázdnění nádrže.

Stanislav Kolman
Diskuze (8)
20. 6. 2017 12:04
Míla
kkt
Avatar - white label
18. 6. 2017 23:26
Re: ČTVRT MÍLE ...
Jo, já jsem se na motorce něco najezdil, naštěstí to bylo hlavně ještě v době těsně před sametovou revolucí, takže nesrovnatelně menší provoz a v průměru mnohem slabší (myslím teď hlavně výkonově) vozový park, ve kterém byla i výkonově skromná CB 400F "stíhačkou".
18. 6. 2017 21:04
Re: ČTVRT MÍLE ...
Tak jsme na českém webu, tak by to měla být míle česká. I když, mohla by to být i ta moravská (čtvrt moravské míle jsou asi tři kilometry). ;-)
18. 6. 2017 21:00
Re: ČTVRT MÍLE ...
To je jako s výběrem pádu/ vývrtky u kluzáků. Byly zaznamenány případy, kdy to pilot vzdal a vyskočil, kluzák se sám srovnal a doplachtil si do pole, kde bez většího poškození přistál. :-)

Na motorce není těžké jezdit (náročnější je manévrování v nízké rychlosti). Jen jsi na ráně a někomu chybí sebekontrola (případně zábrany).
Avatar - white label
18. 6. 2017 17:54
Re: ČTVRT MÍLE ...
Jen po dobu toho videa ujela víc, než čtvrt míle...
Asi to byla verze pro anglický trh, proto údaj v mílích...
A pak, že je těžké jezdit na motorce, která to zvládne v klidu i bez řidiče...