Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bezohlednost řidiče ohrozila motorkáře. Otáčení v zatáčce je fakt špatný nápad

Stanislav Kolman
Diskuze (12)
Mnoho dopravních nehod je způsobeno bezohledným chováním některého z účastníků provozu. V tomto případě byly následky naštěstí minimální.

Video se připravuje ...

Nejenže otáčení se v zatáčce přes plné čáry je v rozporu s dopravními předpisy, ale hlavně je takové počínání hloupé. Své o tom ví i aktéři z přiloženého videa, kde situace jen tak tak neskončila kolizí.

Řidič bílého Chevroletu Malibu se otáčel v místě, kde absolutně neměl přehled o dění v protisměru. Z něj se právě v ten moment vyřítila trojice motorkářů. První dva se vozu úspěšně vyhnuli, třetí zabrzdil jen těsně před ním.

Na videu, které natočil jeden z jezdců, není vidět, jakou měla situace dohru. Předpokládáme ale, že směrem k řidiči došlo k důkladné domluvě.

Stanislav Kolman
Diskuze (12)
14. 6. 2017 22:27
Re: Brzdná dráha
Na motorce jsi porad ne jednou, ale obema nohama v hrobe, je treba na to neustale myslet... Tihle meli stesti, ze jeli na crosskach, ne na supersportech, nebot to by tam jeli jiste rychleji a uz by byli v panu,,,
14. 6. 2017 21:37
Re: keď sa stretnú blbci na cestách
Má jazdiť tak, aby v núdzi dobrzdil. Akože on je z obliga keď ide jak blb, lebo má motorku a v zákrute proste na brzdu nedupne aby nezletel? Sorry ako, motorkárov stretávam na cestách dosť, s rozumom ale rozhodne všetci nejazdia - práve tak ako v autách.
Šofér otáčajúci sa v zákrute je fakt idiot, ale motocyklista, ktorý vletí do neprehľadnej zákruty pod plynom a nepripravený brzdiť, je rovnaký cvok.
14. 6. 2017 20:37
Re: keď sa stretnú blbci na cestách
V USA jezdí dost "borců" v triku a kraťasech. V pár státech nemusí nosit ani přilbu, v řadě států je věkový limit (e.g. přilba povinná do 18), pak stačí ochrana očí.
14. 6. 2017 19:30
Re: keď sa stretnú blbci na cestách
Sú to motorkári, majú predvídať, keď chcú chodiť rýchlo. Namiesto auta tam mohli byť kamene zo svahu, štrk, nejaký materiál, čo občas strácajú autá, mohla tam byť havária, zver, pes, chodci, zberači s károu plnou železa, proste hocičo......občas chodím na aute aj rýchlejšie do zákrut, a postretol som sa už v zákrutách s kadečím. Na aute som to vždy v pohode dobrzdil, na motorke asi nie. Na motorku sa preto bojím sadnúť, presne kvôli podobným situáciám.
14. 6. 2017 16:18
Re: keď sa stretnú blbci na cestách
no jasne, v zatáčce, to je uplne idealni slapnout na motorce na brzdu.
sedlal jsi nekdy aspoň mopeda??
co prekvapilo me, tak ze ten co to natacel, nemel rukavice