Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Roadster KTM X-Bow: nové fotografie

Roman Daněk
Diskuze (31)
Pro milovníky sportovních roadsterů s netradiční koncepcí karosérie připravil rakouský výrobce motorek, firma KTM, překvapení v podobě vozu X-Bow.

Rakouský výrobce motocyklů KTM přiveze na autosalon do Ženevy studii sportovního roadsteru. X-Bow bude velmi lehký, vážit by měl méně než 700 kg, o pohon se budou starat agregáty z produkce německé automobilky Audi. Základem bude dvoulitrový čtyřválec s přímým vstřikováním paliva FSI, který dodá výkon 162 kW (220 k). Na druhém konci motorizace bude stát benzinový agregát známý z Audi S3, který poskytne výkon až 221 kW (300 k). Sériově budou motory spojeny s šestistupňovou manuální převodovkou, volitelně však bude možné objednat i převodovku DSG.

Fotografie prototypu dopředu naznačují, že se bude jednat o vůz především na závodní okruhy. Na černém podkladu je tradiční oranžová kapotáž, vzdáleně připomínající samostříl. Kola s hladkými pneumatikami mají centrální matici a vzadu pod autem je karbonový difuzor pro usměrnění obtékajícího proudu vzduchu. V kokpitu jsou dvě anatomicky tvarované skořepiny s vícebodovými pásy.

Pozn. redakce: při pohledu na detail sedaček a především na bezpečnostní pásy je vidět, že se jedná o zmenšený model. Na pravý roadster X-Bow se můžeme těšit asi až při premiéře v Ženevě.

Roman Daněk
Diskuze (31)
Avatar - Blackblade
7. 2. 2007 14:44
Re: 3D
Já ale nikde nepíši, že jsem to objevil, pouze na to upozorňuji ;-)