Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Robert Kubica představil svůj vlastní závodní tým pro šampionát WRC

Ondřej Chamilla
Diskuze (13)
V roce 2015 bude bývalý jezdec Formule 1, Robert Kubica, jezdit šampionát WRC za svůj vlastní závodní tým RK World Rally Team.

Polák Robert Kubica je automobilové veřejnosti znám již delší dobu, chvíli zářil ve Formuli 1. Tu však již nyní jezdit nemůže, protože jeho koníčkem je rally a právě za volantem rallyového vozu měl v roce 2011 vážnou nehodu, při které málem přišel o ruku.

Třicetiletý závodník se nakonec do závodního sedadla vrátil, ovšem již „pouze“ do vrcholného podniku rally, tedy WRC. Šampionát právě začal podnikem Rally Monte Carlo a při té příležitosti Kubica představil svůj nový závodní tým RK World Rally Team, který přímo vlastní a za který bude pochopitelně jezdit. To vše uvedla německá agentura SID. Závodním náčiním pak bude Ford Fiesta WRC.

Minulý rok Kubica dojel v tomto šampionátu až na 16. místě, přičemž jezdil za stáj M-Sport. Snad se mu tedy bude tentokrát dařit lépe.

Ondřej Chamilla
Diskuze (13)
Avatar - Enthusiastic.driver
26. 1. 2015 07:53
Re: Vrah nebo sebevrah?
Pan "Flat out", budiž mu země lehká, "dělal" rally celým svým chybějícím pudem sebezáchovy, přitom zdaleka neměl úspěšnost sebedestrukce 75% a věděl, kdy zapnout rozum. Kubica jede jako magor neustále, bez ohledu na pozici...

Upřímně se divím, že Kubicu chce ještě někdo navigovat, když chudák co-pilot musí jít do závodu s vědomím, že to wypadek někam zahodí...

Jinak souhlasím, nuda to docela je - chce to aspoň 4 opravud plnohodnotné tovární týmy.
25. 1. 2015 18:38
Re: ....
no a?
25. 1. 2015 18:01
Re: Vrah nebo sebevrah?
Jenže takoví jezdci "dělají" rally. Pokud by všichni jezdili na "jistotu" bez ambicí na vítězství v RZ (takových jezdců je v poli spousta), tak by rally byla těžká nuda, protože nuda je to v poslední době většinou i tak.

Ještě tě opravím, že nedokončil jen 3 rally, protože nejel jen MS. Loni vyhrál třeba Janner rally a to co předvedl v poslední RZ byl masakr.
Avatar - Ja Prvni 123
25. 1. 2015 17:52
Škoda, ze kromě drbů ani slovo...
Me by zajímaly informace o tom autě...
Avatar - Enthusiastic.driver
25. 1. 2015 17:27
Re: Vrah nebo sebevrah?
To je sice hezké, ale je to právě tím, že jede absolutní riziko. Jestli ze 14 posledních soutěží dokončí 3, pak to o něčem svědčí.. Robert "Wypadek" Kubica tak sice nakrásně ty 4RZ mohl vyhrát, ale když šel krom toho 3x ven, jen to dokládá přemotivovanost a neschopnost držet bezpečné tempo v nehomogenním prostředí rally...