Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rodina Peugeotů se zlobí: Odvolejte ředitele Varina!

Roman Beránek
Diskuze (3)
Velkou nespokojenost s vedením skupiny PSA/Peugeot-Citroen projevila rodina zakladatele značky Peugeot, která je největším držitelem akcií francouzské aliance.

Rodině s více než čtvrtinovým podílem v PSA vadí zejména propady prodejů a nelíbí se jí ani nastartovaná spolupráce s General Motors. Ihned po včerejším zveřejnění této zprávy ve francouzském deníku La Tribun byla svolána dozorčí rada společnosti. Proti kritice ze strany rodiny Peugeotů se tvrdě postavila.

„V reakci na dohady, které se dnes objevily v médiích, vyjadřuje celá dozorčí rada PSA/Peugeot-Citroen podporu generálnímu řediteli Philippu Varinovi a jeho managementu. Stejně tak plně podporuje nastoupenou strategii,“ píše se v oficiálním prohlášení.

Philippe Varin nastoupil do funkce v roce 2009. Zpočátku se mu dařilo držet prodeje na solidní úrovni, ovšem v polovině minulého roku se situace začala měnit. PSA ztrácela zejména na evropských trzích.

Aliance s General Motors, uzavřená počátkem letošního roku, znamenala přesun sedmi procent akcií za oceán. GM se stal druhým největším podílníkem PSA, která zároveň prodala své tradiční sídlo v centru Paříže a nastoupila cestu úsporných opatření.

V prvních pěti měsících letošního roku prodala PSA v zemích EU a EFTA 675.323 vozů, což je v meziročním srovnání o 14,9 procenta méně.

Rodina Peugeotů ovládá 25,2 procenta kapitálu společnosti a prostřednictvím holdingu Societe Fonciere Financiere et de Participation (FFP) 37,9 procent hlasovacích práv.

Roman Beránek
Diskuze (3)
21. 6. 2012 20:49
Re: Mozna by rodina Peugeotu...
:-)
Avatar - del42sa
21. 6. 2012 16:40
od desítí k pěti
ani se jim nedivím.... Partnerství s GM je PSA úplně nanic, vzhledem k nastaveným podmínkám. Teď navíc ještě další rána pod pás: partnerství PSA a BMW na společném vývoji hybridů je také ohroženo :'-(

[odkaz]
21. 6. 2012 12:44
Mozna by rodina Peugeotu...
mela zvazit prodej akcii, dokud jeste maji nejakou hodnotu ;-\ .