Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rodinné zlato za 120 milionů. Exkluzivní Bugatti Mistral navazuje na umělecký Chiron

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Vážená klientela Bugatti může při konfiguraci svých budoucích hypersportů využít služeb individualizační divize Bugatti Sur Mesure a udělat z aut opravdová umělecká díla. Na to zatím nejnovější teď navazuje stejně inspirovaný vysoce exkluzivní roadster.

Dnešní éra Bugatti se blíží ke konci. Exkluzivní francouzský výrobce hypersportů z Molsheimu dokončuje výrobu úspěšného Chironu a už za několik měsíců nám slavnostně odhalí duchovního nástupce. Zatím nejmodernější standardní Bugatti s historicky posledním šestnáctiválcem značky si už sice neobjednáte, ale automobilka se snaží, aby poslední vyrobené kousky byly jedněmi z těch nejunikátnějších.

Individualizace je při nákupu luxusního hypersportu se základní cenou přesahující 60 milionů korun významnou službou. Divize zakázkových úprav Bugatti Sur Mesure dává zákazníkům příležitost udělat ze svých budoucích Bugatti jedinečná umělecká díla. Naposledy jsme se o tom přesvědčili, když továrna oficiálně představila vůz pojmenovaný „Golden Era“ pro nejmenovaného sběratele. Ten oslavuje ty nejdůležitější vozy z celé minulosti značky.

Na unikátní Bugatti Chiron Super Sport Golden Era teď francouzská značka pro společenskou smetánku navazuje hypersportovním roadsterem Mistral Gold, který představí na nadcházejícím kalifornském automobilovém setkání The Quail, A Motorsports Gathering. Právě tam se před rokem představil výchozí standardní Mistral s plánovanou omezenou výrobu pouhých 99 kusů se základní cenou od 120 milionů korun.

Bugatti Mistral Gold se inspiruje uměleckým Chironem Super Sport. Minimálně na oficiálních fotkách má světlejší odstín laku spojení s kontrastujícím tradičním karbonem. Bohužel nemáme příležitost nahlédnout do luxusní kabiny, ale už zvenku můžete vidět, že pokračuje v exteriérových barvách. Oba hypersporty oslavující zlatou barvu se přitom na setkání představí bok po boku.

Video se připravuje ...

Nejmodernější otevřené Bugatti se širým nebem nad hlavou je rozloučením automobilky s legendárním přeplňovaným šestnáctiválcem se čtyřmi turbodmychadly. Ten se vůbec poprvé objevil v revolučním Veyronu a procházel evolucemi až do současnosti. Dnešní nejsilnější specifikace, jakou je vybaven i Mistral, má 1177 kW, tedy 1600 koní. Hypersport bez střechy s ním umí jet nejvyšší rychlostí 420 km/h.

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - lordlord
17. 8. 2023 16:02
kup
některé díly budou od nás z Jihu