Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce 60th Anniversary: Oslava 60. soutěže krásy v Pebble Beach

Diskuze (0)
Concours d’Elegance v kalifornském Pebble Beach se letos konal už pošedesáté. Rolls-Royce na oslavu tohoto výročí postavil auto, které je ukázkou maximální individualizace, jakou může automobilka nabídnout.

Auto s plným názvem Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe Pebble Beach 60th Anniversary Special Edition je unikátní edice, která vznikla v jediném exempláři. Ten vyrazil z továrny v anglickém Goodwoodu na soutěž krásy v Pebble Beach, kde jej vybraným hostům předvedl ředitel automobilky Torsen Müller-Ötvös a šéfdesignér Ian Cameron.

Podle prohlášení automobilky vůz našel nového majitele během několika minut. S trochou nadsázky se tak dá říct rychleji, než vyslovíte jeho celé jméno. Šťastný zákazník Rolls-Royce nezískal jen auto, jehož obrázky uvidí celý svět. Automobilka také nabízí mimořádnou exklusivitu – vozidlo je vybaveno všemi nabízenými luxusními úpravami a Rolls-Royce garantuje, že v této konfiguraci už další auto nevyrobí.

Základem je unikátní lak Stillwater Blue z nabídky oddělení Rolls-Royce Bespoke. Jeho odstín vytvořili specialisté na individualizaci podle barvy vody v zátoce Stillwater Cove na kalifornském poloostrově Monterey. Plátěná střecha je vyrobena z látky v barvách Navy Blue a Kashmere.

Interiér je čalouněn kůží Crème Light, výdřeva je zhotovena z palisandru Santos, do kterého jsou vloženy stříbrné pásky. Na výdřevě je umístěno logo výstavy v Pebble Beach a stejné logo v jednodušší formě je také vyšito na opěradlech sedadel.

Kryt střechy a podlaha zavazadlového prostoru je z ručně opracovávaného teakového dřeva mořeného v oleji. Teakové dřevo použil Rolls-Royce také na vytvoření kazety pro jednotlivé části značkové piknikové sady. V ní nechybí samozřejmě křišťálové sklenice na šampaňské.

Tyto úpravy je možné také individuálně objednávat v rámci programu Bespoke. Tým designérů a řemeslníků je připraven naplnit specifické požadavky zákazníků na speciální úpravy interiéru modelů Rolls-Royce Phantom.

Diskuze (0)