Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Ghost Purple posouvá hranice automobilového nevkusu

Aleš Dragoun
Diskuze (17)
Náš zákazník - náš pán. To platí všude, zejména pak při úpravách luxusního automobilu. V tomto konkrétním případě se sluší napsat: bohužel.

Existují totiž firmy, které přizpůsobí vašemu vkusu třeba i rolls-royce, když vám sériové provedení jaksi nestačí. I tehdy, pokud vůbec žádný vkus nemáte... Zakázkové karoserie se už dnes kvůli absenci rámu nenosí, tak se úpravci musí soustředit na modifikace interiéru, nové lakování a tak dále. Co třeba zářivě purpurová barva v kombinaci se zlatem? Ne pouze se zlatým lakem, ale barvou obsahující drahý kov o 24 karátech?

Nejhorší na celé věci je, že tuto úpravu Ghostu si nejmenovaný zákazník objednal u firmy Fenice Milano. Tedy v Itálii, Mekce automobilového designu! Jenže, zaměstnanci Fenice jsou trochu zvláštní živočišný druh a dokáží splnit i velmi extravagantní přání. Klienta totiž zaujal před dvěma lety představený Ghost Diva. Akorát chtěl něco ještě pompéznějšího. Lidé s bezednými kapsami mají vskutku velmi zvláštní manýry...

Zlato na karoserii pokrývá kapotu, mřížku chladiče, spodní část obou nárazníků včetně předních vstupů vzduchu a koncovek výfuků, boční prahy, rámy všech oken, kliky dveří a kola. Z tohoto kovu je i slavný emblém britské automobilky, rámečky zadních světel a lišta na víku zavazadlového prostoru. Blyští se také vnitřní prostor, ovšem tam najdeme více barev a materiálů: kůže je v kombinaci purpurové a bílé a celek doplňuje tmavé dřevo.

Zda se podařilo prodat nějaký Ghost Diva, není známo. Ghost s logickým přídomkem Purple vznikne ovšem pouze v jediném exempláři. Zatím jej můžeme vidět jen na počítačových retuších. Auto ještě neexistuje, přestavba bude trvat rok a klient dostane i příruční zavazadlo ve stejném stylu. Nejspíše pro drahou polovičku. Za v přepočtu přes 56 milionů a „Ducha“ si ještě přivezl vlastního. Někteří lidé opravdu nevědí, co s penězi.

Aleš Dragoun
Diskuze (17)
6. 4. 2012 08:19
Strycek Skrblik
Pripomina mi to auto strycka Skrblika :-) [odkaz]
Avatar - BruceWayne
6. 4. 2012 06:34
Evropa je zvláštní světadíl
převládá v něm šeď a silný desing-konzervatismus. Když někdo vyjede z baráže autohausu jen s jinou barvou laku např. růžová, tak je to buď gay, nebo k*kot :-) a nedej bože, když bude mít kliky v chromu. Když chce někdo vidět zajmavá auta po stránce desingu, tak musí do Asie či Ameriky. Každá věc má své kupce a obdivovatele. Mě se ovšem nelíbí ten padající dům v Praze >:D neprojektoval ho V.Havel? Ty jeho knihy se také nedají číst
5. 4. 2012 19:15
Re: Chápu
:yes:
5. 4. 2012 14:39
Re: Parádní kára
Ten Rolls je lepší. Být černej a umět trochu rapovat, tak do toho du. :yes:
Avatar - ManInBlack
5. 4. 2012 13:22
Chápu
Chápu, že někomu se líbí, ostatně design je o subjektivním vnímání, ale podle mého tohle není design ale zločin!