Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce: jeden model nestačí

Libor Zezulka
Diskuze (13)
Portfolio automobilky Rolls-Royce se v následujících letech zřejmě rozšíří. Vlastník (BMW) plánuje nový model, aby udrželo britského výrobce v zisku.

Pod vedením BMW se Rolls-Royce docela daří. Nový model Phantom vyráběný v nové továrně se neprodává špatně, i když 285 prodaných kusů do konce června 2005 představuje proti minulému roku 10procentní pokles. Udržet Rolls-Royce v černých číslech znamená vyrábět více vozů, a pokud možno vozů různorodých. „V dlouhodobém výhledu musíme vyrábět několik tisíc vozů ročně,“ řekl předseda finanční komise BMW Group Stefan Krause německému magazínu AutomobilWoche

To vyžaduje změnu strategie, nespoléhat se na jediný model, byť vyráběný v několika variantách, ale prodávat dva nebo tři odlišné vozy (během prvních 12 měsíců Rolls-Royce vyrobil 500 kusů phantomu, nyní plánuje roční produkci 1000 kusů). Jelikož si značka Rolls-Royce znovu vydobyla pevnou pozici na trhu, může nad novými modely přemýšlet. Šéf vývoje Burkhard Göschel nutnost rozšíření portfolia Rolls-Royce potvrdil a upřesnil, že novinky budou umístěny pod phantomem, protože nad ním už mnoho prostoru nezbývá.

Zdroj: Automobilwoche

Libor Zezulka
Diskuze (13)