Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Phantom je na světě !!

Ondřej Láník
Diskuze (60)
Rolls-Royce Motor Cars Limited dnes světu představila, ve zbrusu nové továrně v anglickém Goodwoodu, nový Rolls-Royce Phantom!

V červenci 1998 přešla značka Rolls-Royce pro koncern BMW Group a německá firma se rozhodla dále rozvíjet jedinečnou pověst nejluxusnější automobilky na světě postavením nové továrny, která bude vyrábět úplně nového, ještě dokonalejšího Rolls-Royce. Výsledek vývoje jistě stojí za pozornost.

Prvotřídní technologie, kvalita a ručně zpracovávané detaily propůjčují Phantomu opět jedinečnost mezi všemi vyráběnými automobily na světě. Hliníková karosérie ukrývá velkorysý prostor pro prominentní cestující na zadních sedadlech, kteří však, podle firemní zásady, nikdy nemají vyzkoušet sedadlo řidiče, není to totiž „společensky vhodné“. Zřejmě však o hodně přicházejí. Motor V12 o objemu 6,75 l má velké výkonové rezervy. Z 0 na 100 km/h zrychluje těžký Phantom za 5,9 s a maximální rychlost je elektronicky omezena na 240 km/h. Již při 1000 ot./min poskytuje velkoobjemový dvanáctiválec 75% maxima točivého momentu, které činí 720 Nm při 3500 ot./min. Maximální výkon motoru je 338 kW (460 k). Proměnlivý zdvih a časování ventilů, přímé vstřikování paliva a mnohé další detaily konstrukce motoru umožnily dosáhnout příznivé ekonomiky provozu Rollse, i když to zřejmě nebude příliš rozhodující ukazatel při koupi takového automobilu. V mimoměstském režimu spotřebuje Phantom 11,0 l/100 km a v kombinovaném cyklu průměrně 15,9 l/100 km.

Mnohem důležitější je pro zákazníky nepřekonatelná image značky a kultura cestování na nejvyšší úrovni. Obojího nabízí novinka více než dost. Vzduchové odpružení, elektronicky řízené tlumení, moderní nápravy a velký rozvor, spolu s vysokoprofilovými pneumatikami mají nabídnout komfortní jízdu, blízkou ideálu automobilového cestovního pohodlí.

Ondřej Láník
Diskuze (60)