Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Phantom: Přiměřená modernizace po 9 letech

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Dlouhověkost patří ke značce Rolls-Royce i v 21. století.

Zatímco běžná produkce vydrží beze změn sotva 4 roky a kolem sedmého roku už bývá na novou generaci pozdě, v segmentu ultraluxusních limuzín přežívají tradičně dlouhé životní cykly.

První model, který vznikl u Rolls-Royce pod taktovkou BMW, se dočká první modernizace po 9 letech. Jeho životní dráha se tak celkem jistě natáhne na celou dekádu.

Podle snímků maskovaných prototypů je zřejmé, že facelift dostojí významu slova. Vizuální modernizace se bude týkat přídě – nárazníku, předních světlometů a masky.

Technická stránka věci bude pravděpodobně spočívat v přiměřeném posílení dvanáctiválce, update zaslouží palubní elektronika a asistenční systémy.

Rolls-Royce za celý rok 2011 zákazníkům předal 3.538 automobilů, což je nejvíce v historii této značky. Dvěma největšími trhy pro vozy Rolls-Royce jsou Spojené státy americké a Čína.

Meziročně prodeje automobilky vzrostly o 31 %, v roce 2010 Rolls-Royce prodal 2.711 aut. Největším tahákem byl loni tak jako v roce 2010 menší model Ghost, od nějž je od loňska odvozena varianta s delším rozvorem.

Ondřej Láník
Diskuze (0)