Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jedinečný shooting brake Rolls-Royce je na prodej. Cena bude nízká

Lukáš Volšický
Diskuze (3)

V Dubaji se bude prodávat jediný vyrobený Rolls-Royce Silver Spectre. Očekávaná maximální prodejní cena se vyrovná pouze ceně přestavby bez nákladů na pořízení vozu.

Už o víkendu bude aukční dům RM Sotheby’s v Dubaji prodávat exkluzivní historické i moderní automobily. V minulých dnech jsme vás informovali o blížící se aukci autentické repliky legendárního Bugatti Type 57SC Atlantic, a přestože se v Dubaji budou dražit i nejnovější hypersporty, v katalogu prodávaných modelů jsme našli další opravdovou exkluzivitu. Na světě existuje v jediném kousku a očekává se, že se prodá za méně než deset milionů korun.

RM Sotheby’s bude v Dubaji prodávat jedinečný shooting brake Rolls-Royce Silver Spectre. Je společným dílem návrhářského studia Niels van Roij Design a specialistů Carat Duchatelet, kteří se pravidelně věnují zakázkovým přestavbám vozidel. Designér Niels van Roij jej vytvořil s inspirací v minulosti módními „loveckými kombíky“ na základech luxusních aut a celá přestavba zabrala více než 2500 hodin.

Technickým základem pro projekt Silver Spectre se stal standardní produkční dvanáctiválcový Rolls-Royce Wraith. Nejvýznamnější novinkou konverze je nová ručně vyrobená střecha z velkého, lehkého a pevného kompozitu z uhlíkových vláken, která kompletně nahrazuje původní střechu vozu. Nezávislý návrhář dal vysoce exkluzivnímu „rollsu“ unikátní siluetu střechy a specialisté na přestavby mu zachovaly i dozadu otevírající se „sebevražedné dveře“.

Video se připravuje ...

Specialitou střechy je i vnitřní strana, protože má stropnici inspirovanou noční oblohou, jakou Rolls-Royce montuje do svých modelů už na výrobní lince. Stropnice s optickými vlákny mizí směrem dozadu a vytváří dojem „nekonečného úniku“. Celý projekt přitom vznikl s podporou britské automobilky, která jej v roce 2017 odeslala do Německa na náročnou přestavbu.

Z původně sedmi zamýšlených speciálních vozů nakonec vznikl jeden jediný shooting brake, jehož vývoj si vyžádal více než 300 tisíc eur, bez nákladů na nákup vozu. A už o víkendu si jej budete moci koupit za „pakatel“, protože očekávaná maximální prodejní cena je o maličko nižší. Odborníci očekávají, že se prodá za až 298 tisíc eur, tedy přibližně 7,5 milionu korun.

Lukáš Volšický
Diskuze (3)

Doporučujeme

7. 3. 2024 20:04
Horký Kretén?
Dobrý den pane Horký!

Jsem tady relativně krátce ale koukám na ty vaše příspěvky a musím říct, že takového kreténa, který uvádí každý příspěvek stejným titulkem " Moc líbí" a s obsahem o ničem, jenom tak nevidí. Jestli nejste nějak nemocný, tak se začněte urychleně léčit. Nebo se tady předvádíte jako šašek ač na vaše hlouposti nikdo celkem tady nereaguje.

Nebylo by dobré něco s tím dělat? Podle fotky vypadáte už dost staře na to aby jste tady ze sebe dělal systémového blbce!!
Avatar - Horký Rom
7. 3. 2024 18:09
moc líbí
Velmi krásný Silver Spectre, také velice obstojně užitečný na převoz golfových bagu na Váš oblíbeny green. Avšak, čisté elektrický RR Spectre, který ve všech disciplínách, rozhodně je nejtišší a zaručeně, nejlepší volbou pro Vaš koníček.

Motorům V12, bezchybně patri čestné místo v odpovídajících soukromých kolekcích a Technických muzeích po celém světě.

Současnost je rýže elektrická 👍🏻

BRAVO ROLLS-ROYCE 🇬🇧👏🏻🇩🇪