Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rowan Atkinson prodává nenápadný, ale pěkně výkonný Mercedes-Benz 500 E

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)

Populární britský herec Rowan Atkinson poslal do aukce společnosti Classic Car Auctions nádherný Mercedes-Benz 500 E, který je jedním z nejúchvatnějších zástupců vlků v rouše beránčím.

Rowan Atkinson se vedle své herecké profese proslavil i jako automobilový nadšenec, který si své vozy naplno užívá v běžném provozu a prostřednictvím závodů historických vozů i na závodních tratích.

Čas od času se ovšem rozhodne pro prodej některého ze svých čtyřkolových oblíbenců. Například v roce 2015 prodal svůj McLaren F1, který dlouhou dobu používal prakticky denně. Začátkem roku 2018 poslal do aukce dva výjimečné sedany Lancia Thema 8.32 a Mercedes-Benz 500 E.

Nyní se ukazuje, že Rowan Atkinson vlastní ještě jeden Mercedes-Benz 500 E. Ten je o dva roky starší než exemplář, který v loňském roce opustil svého slavného majitele prostřednictvím aukce. Navíc se sedan z roku 1991, který se má stát jednou z hvězd letošní květnové aukce společnosti Classic Car Auctions, může pochlubit svou historií.

Rowan Atkinson si totiž tento Mercedes-Benz 500 E, jehož pětilitrový osmiválce disponuje výkonem 240 kW, pořídil v roce 1991 jako nový a po čtyřech letech jej prodal. Druhý majitel jej vlastnil následujících 23 let, ale Rowan Atkinson si jej koupil zpět.

Vedle své zajímavé minulosti má pak tento vůz zvláštní kouzlo především pro britské sběratele, protože je jedním z pouhých devětadvaceti zástupců model 500 E s řízením na levé straně, dodaných německou automobilkou oficiálně do Velké Británie.

Mercedes-Benz 500 E z vlastnictví jednoho z nejslavnějších britských herců se pak může pochlubit i skutečnosti, že byl často hvězdou motoristických magazínů. Nový majitel bude mít šanci jej získat během aukce společnosti Classic Car Auctions, pořádané 25. května letošního roku na výstavišti ve Warwickshire.

Zdroj: Classic Car Auctions

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
9. 4. 2019 11:26
Re: to s tim
Áno viem že to ide registrovať aj v CZ a už som pár takých áut videl jazdiť legálne. Tá jazda ale nestojí za moc a stále aby si vozil zo sebou spolujazdca. Sám som kedysi šoféroval Š110R s RHD riadením registrovanú na Slovensku. Tento MB 124-500 je asi skôr zaujímavejší pre nás na kontinente ako v GB.
9. 4. 2019 10:50
Re: to s tim
Co takhle si zjistit, zda byl RHD vůbec v nabídce?
9. 4. 2019 10:47
Re: to s tim
Ne, není jediný, kdo má dojem, že reagoval na hnůj ;-)
Avatar - vabis
9. 4. 2019 10:00
Re: to s tim
V CR si take muzes za urcitych administrativnich okolnosti legalne prihlasit LHD i RHD, za predpokladu ze ma svetlomety a par drobnosti spravne. V UK je pro zajimavejsi auta (Hummer H1, Corvette ... ) LHD uplne normalni. Akorat je o dost drazsi pojistka. 124 500 je samozrejme dodnes velmi vyborne auto. Bezny provoz se da predjizdet s 1500rpm, auto je pres nizky zdvih perovani a profil pneu krasne mekkoucke a komfortni (taky to neni rozsireny 124 jak si dost lidi mysli). Kuze na sedadlech je kuze, ne tvrdy suchy tenoucky trhajici se papir, jak maji dneska vozy i v hodnote okolo 3 mil. 210 55 pak prinesla presnejsi rizeni a lepsi ovladatelnost. Kdo zna nezapomina :yes:
Avatar - holden2
9. 4. 2019 09:59
Re: to s tim
to se da i u nas ale je to opruz s tim jezdit. beru to jeste u nejake rarity ale jit do kramu a koupit si volant na druhe strane? to bych snad ani jako Bin neudelal.