Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rozhovor se šéfem Orlen Unipetrolu a ředitelem českého zastoupení Toyoty: Oba věří vodíku!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)

O tématech úzce souvisejících s budoucností automobilismu jsme si povídali s Tomaszem Wiatrakem, předsedou představenstva skupiny Orlen Unipetrol – generálního partnera naší výstavy Auta na náplavce.

Závěrečný den automobilové výstavy Auta na náplavce nás navštívil Tomasz Wiatrak, předseda představenstva skupiny Orlen Unipetrol, jež se letos stala generálním partnerem naší akce. Pana Wiatraka jsme vyzpovídali na téma blízké automobilové budoucnosti, ale řeč přišla třeba i na vodík. Do diskuze se zapojil i Martin Peleška, ředitel českého zastoupení značek Toyota a Lexus. Právě Toyota před časem uvedla na český trh historicky první vodíkové auto, jmenovitě model Mirai. Pokud jste rozhovor nestihli na náplavce živě, přikládáme vám kompletní videozáznam.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)

Doporučujeme

1. 9. 2021 11:04
Bodejť by šéf petrolejářské firmy nevěřil vodíku,
v případě rozšíření vodíku pro pohon aut by spotřeba ropy (která je spolu s CNG jediným ekonomický myslitelným zdrojem jeho výroby) stoupla minimálně 2x spíše však 3x na jeden ujetý km proti dnešnímu stavu a zisky ropné a plynové loby by stejným násobkem taktéž poskočily.
Avatar - Barrichello
31. 8. 2021 10:31
Re: Vodík je fajn
výroba elektrolýzou vody je největší nesmysl pod sluncem, tajednotka na elektrlýzu má 35x větší spotřebu energie jak rafinerie :-) :-) :-)

Soros, Merkel v kredenci, Thunbergove spojenci. Maňásková armáda, ta dá uhlí na zada. Nási vesnicí spalovací motor neprojede! Davej pozor! Greta naslouchá 😂😂

Gretu Thunberg hrůza jímá, uhlí pálí rudá Čína. Ten kdo nemá elektriku - nemiluje republiku!
31. 8. 2021 08:11
Orlen
Měli jste se zeptat šéfa proč na Benzině šiďěj naftu nepovolenýma biosložkama !
31. 8. 2021 06:38
Vodík je fajn
Jo věřím že jízda i tankování vodíkového auta je fajn. Teda hlavně pro ty co si to nemusí platit ze svého, žejo