Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rozloučení s Karlem Lopraisem proběhne 22. ledna, muzeum mu věnuje výstavu

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Poslední rozloučení proběhne ve Frenštátě pod Radhoštěm, následující den budou probíhat vzpomínkové akce.

Krátce před koncem loňského roku zasáhla motoristický svět smutná zpráva o nenadálém skonu legendárního závodníka Karla Lopraise, který si díky svým úspěchům na Rallye Dakar vysloužil přezdívku Monsieur Dakar. Včera se pak na facebookovém profilu Tatra Trucks objevily zprávy o posledním rozloučení, které proběhne 22. ledna ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Obřadní síň bude pro veřejnost otevřena od 8:30 do 10:30, od 11 hodin pak proběhne smuteční obřad pro rodinu a blízké přátele, který ale bude přenášen na obrazovkách do venkovních prostor pro širokou veřejnost.

Po posledním rozloučení bude následovat průvod z obřadní síně na hřbitov, kde budou vystavena vozidla Tatra 815 a Tatra 815 Puma, která byla součástí expedice Sen o Dakaru. V 11 hodin zde navíc proběhne také slavnostní troubení na uctění památky Karla Lopraise, ke kterému se mohou přidat lidé po celé republice.

Na následující den, tedy 23. ledna, bude město Frenštát pod Radhoštěm pořádat vzpomínkovou akci na náměstí. Kopřivnické Muzeum nákladních automobilů Tatra by pak v ten samý den mělo mít připravenou výstavu o Karlu Lopraisovi, včetně dvou jeho dakarských vozidel, a připravena bude i kondolenční kniha.

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Doporučujeme

20. 1. 2022 08:58
Pozor změna
Tak bohužel. Nedělní akce se přesouvá na sobotu.
Avatar - Ronault.
19. 1. 2022 20:57
Re: Myslím,
Ach... zemření... Asi nějaké nové sloveso.....
Avatar - petr petrumr
19. 1. 2022 15:35
Re: Myslím,
V muzeu mu už věnují celou místnost. Byl jsem tam den před zemřením a určitě na jaře pojedu znovu. Loprais byl Tatrovák.
Avatar - Stejsn
19. 1. 2022 15:06
Myslím,
že ten den bude ve Frenštátě víc tatrovek, než kdekoliv jinde na světě. Výstavu v muzeu si Karel Loprais určitě zaslouží, pro propagaci značky udělal opravdu hodně.